Zanimivosti

Langaš

Alan Kavčič, Avenija
8. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ocvrt prigrizek, ki so ga prekmurske gospodinje nekoč iz krompirja ali smetane ter moke pripravljale za malico na polju.

Sestavine:

  • 500 g moke,
  • 50 g kvasa,
  • 1dl mleka,
  • 1 žlička soli,
  • 1 jogurt,
  • 1 jajce,
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Priprava:

  1. V posodi z moko in pecilnim praškom naredite jamico. Vanjo vlijte toplo mleko, žličko sladkorja in nadrobite kvas. Pustite 5 minut, da se naredi kvasec. Dodate preostale sestavine in dobro pregnetete.
  2. Iz testa oblikujte 8 kroglic in jih pustite 10 minut vzhajati. Segrejte olje. Langaš na hitro ocvrite – kakšno minuto na vsaki strani do zlatorumene barve. Odvečno maščobo popivnajte s papirnato brisačo.
  3. Na langaš dajte jogurt, drobnjak, nastrgano tünko, konopljina semena, redkvico in naribani hren.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja