Sestavine za 4 osebe:
- 200 g belih in 200 g zelenih špargljev
- 1 zavitek zvaljanega listnatega testa
- 100 g izkoščičenih črnih oliv
- 2 žlici kaper
- 6 do 8 slanih sardelnih filejev
- sol in poper
- 8 žlic olivnega olja
- 1 žlica lističev timijana (svežega)
- 50 g na grobo naribane mocarele
Priprava:
- Šparglje očistimo, olupimo in spodnji trši del odrežemo. V vreli slani vodi najprej 12 minut kuhamo bele šparglje, nato dodamo zelene in kuhamo še 6 minut. Kuhane šparglje poberemo iz vode in jih na papirnatih brisačah osušimo.
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo položimo v pravokotni plitev pekač. Olive, kapre in sardelne fileje sesekljamo in jih s štirimi žlicami olja zmešamo v pasto. Z njo premažemo testo, na vrh naložimo šparglje, pokapljamo s preostalim oljem, solimo in popramo, potresemo s timijanom in naribano mocarelo.
- Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut, da se testo zlato in hrustljavo zapeče.