Zanimivosti

Hrustljava pita s šparglji in sirom

Maja Poljšak, Maja
1. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Sezona špargljev se počasi zaključuje.

Sestavine za 4 osebe:

  • 200 g belih in 200 g zelenih špargljev
  • 1 zavitek zvaljanega listnatega testa
  • 100 g izkoščičenih črnih oliv
  • 2 žlici kaper
  • 6 do 8 slanih sardelnih filejev
  • sol in poper
  • 8 žlic olivnega olja
  • 1 žlica lističev timijana (svežega)
  • 50 g na grobo naribane mocarele
Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Priprava:

  1. Šparglje očistimo, olupimo in spodnji trši del odrežemo. V vreli slani vodi najprej 12 minut kuhamo bele šparglje, nato dodamo zelene in kuhamo še 6 minut. Kuhane šparglje poberemo iz vode in jih na papirnatih brisačah osušimo.
  2. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo položimo v pravokotni plitev pekač. Olive, kapre in sardelne fileje sesekljamo in jih s štirimi žlicami olja zmešamo v pasto. Z njo premažemo testo, na vrh naložimo šparglje, pokapljamo s preostalim oljem, solimo in popramo, potresemo s timijanom in naribano mocarelo.
  3. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut, da se testo zlato in hrustljavo zapeče.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost