Zanimivosti

Zelenjavna ponev z avokadom in pečenim jajcem

Maja Poljšak, Maja
25. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Prija na lažja hrana z veliko zdrave sveže zelenjave in manj rdečega mesa.

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 avokada
  • 4 jajca
  • 1 večji sladki krompir
  • 1 šopek (približno 450 g) zelenih špargljev
  • 2 šalotki
  • 1 skodelica zamrznjene koruze
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 zelen čili
  • 5 žlic olivnega olja
  • 1 limeta
  • sol in poper

Priprava:

  1. Šparglje očistimo in jih narežemo na daljše koščke. Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke. Šalotki olupimo in narežemo na lističe, čili očistimo in na drobno zrežemo. V posodi zavremo vodo, jo solimo, dodamo kocke krompirja in kuhamo 3 minute. Dodamo šparglje in kuhamo še 4 minute. Dobro odcedimo.
  2. V veliki ponvi segrejemo štiri žlice olja, dodamo šalotko in malo popražimo. Ko postekleni, dodamo odcejen krompir in šparglje. Vse dobro premešamo, nato dodamo še koruzo, česen in čili. Pražimo in vmes večkrat premešamo, po okusu solimo in popramo.
  3. Vmes v drugi ponvi segrejemo žlico olja in spečemo jajca na oko. Avokado olupimo, narežemo na rezine, jih posolimo in popramo ter pokapljamo z limetinim sokom.
  4. Praženo zelenjavo razdelimo na krožnike, na vrh vsakega damo jajce in nekaj rezin avokada.