Zanimivosti

Mafini z rabarbaro

Mira Ćirović, Bodi Zdrava
24. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ideja za sladico, ki je hkrati dobra in zdrava.

Potrebujete:

  • 25 dekagramov moke
  • 12 dekagramov rabarbare
  • cimet
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 6 dekagramov sesekljanih mandljev
  • 1 jajce
  • 10 dekagramov rjavega sladkorja
  • 10 dekagramov masla (in malo za namastiti pekač)
  • 5 decilitra jogurta
Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Priprava:

Namastimo pekač za mafine. Rabarbaro očistimo in narežemo na koščke. Hitro zmešamo moko, mandlje (dve žlici prihranimo), pecilni prašek, sodo bikarbono in dva ščepca mletega cimeta. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Razžvrkljano jajce zmešamo z jogurtom, stopljenim maslom, sladkorjem in rabarbaro. Nato hitro zmešamo mokre in suhe sestavine. Z maso napolnimo modelčke in pečemo približno petindvajset minut. Ko so mafini pečeni, jih še nekaj minut pustimo v pekaču. Nato še vroče potresemo s preostalimi sesekljanimi mandlji.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja