Potrebujete:
- 25 dekagramov moke
- 12 dekagramov rabarbare
- cimet
- ½ žličke sode bikarbone
- 2 žlički pecilnega praška
- 6 dekagramov sesekljanih mandljev
- 1 jajce
- 10 dekagramov rjavega sladkorja
- 10 dekagramov masla (in malo za namastiti pekač)
- 5 decilitra jogurta
Priprava:
Namastimo pekač za mafine. Rabarbaro očistimo in narežemo na koščke. Hitro zmešamo moko, mandlje (dve žlici prihranimo), pecilni prašek, sodo bikarbono in dva ščepca mletega cimeta. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Razžvrkljano jajce zmešamo z jogurtom, stopljenim maslom, sladkorjem in rabarbaro. Nato hitro zmešamo mokre in suhe sestavine. Z maso napolnimo modelčke in pečemo približno petindvajset minut. Ko so mafini pečeni, jih še nekaj minut pustimo v pekaču. Nato še vroče potresemo s preostalimi sesekljanimi mandlji.