Zanimivosti

Mafini z rabarbaro

Mira Ćirović, Bodi Zdrava
24. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ideja za sladico, ki je hkrati dobra in zdrava.

Potrebujete:

  • 25 dekagramov moke
  • 12 dekagramov rabarbare
  • cimet
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 6 dekagramov sesekljanih mandljev
  • 1 jajce
  • 10 dekagramov rjavega sladkorja
  • 10 dekagramov masla (in malo za namastiti pekač)
  • 5 decilitra jogurta

Priprava:

Namastimo pekač za mafine. Rabarbaro očistimo in narežemo na koščke. Hitro zmešamo moko, mandlje (dve žlici prihranimo), pecilni prašek, sodo bikarbono in dva ščepca mletega cimeta. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Razžvrkljano jajce zmešamo z jogurtom, stopljenim maslom, sladkorjem in rabarbaro. Nato hitro zmešamo mokre in suhe sestavine. Z maso napolnimo modelčke in pečemo približno petindvajset minut. Ko so mafini pečeni, jih še nekaj minut pustimo v pekaču. Nato še vroče potresemo s preostalimi sesekljanimi mandlji.