Sestavine za 4 osebe:
- 400 g repkov kozic
- 2 limeti
- 1 žlica azijske ribje omake
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 podolgovata rdeča paprika
- 1 solatna kumara (s tenko lupino)
- 1 mango
- 1 manjši šopek koriandra
- 1 žlica sesekljane sveže mete
- 3 žlice popečenih arašidov
- 100 ml kokosove smetane
Priprava:
- Repke kozic prevremo v manjši količini slane vode, nato jih splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo ter prelijemo s sokom ene limete.
- Papriko očistimo in sesekljamo. Kumaro umijemo in z lupilnikom narežemo na trakove. Mango olupimo in narežemo na rezine.
- Sok druge limete zlijemo v skledo, dodamo ribjo omako in sladkor, sesekljano papriko, nato primešamo še kumaro in mango, nasekljan koriander in sesekljano meto.
- Solato razdelimo na krožnike, na vrh naložimo repke kozic, vse potresemo s popečenimi arašidi in postrežemo.