Zanimivosti

Rezanci s pečeno zelenjavo, pestom in piščancem

Maja Poljšak, Maja
18. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Odlična jed z obiljem mlade zelenjave in okusom pomladi.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 piščančji file
  • 350 g rezancev
  • 1 šopek čemaža
  • 1 šopek bazilike
  • 50 g popečenih mandljev
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 150 ml repičnega olja za pesto in 6 žlic za kuhanje
  • sol in poper
  • 500 g belušev
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 2 kavni žlički sladkorja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1 ščep zdrobljenega čilija
  • 1 ščep šetraja, timijana ali origana
  • 1 žlica limoninega soka
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, razporedimo češnjeve paradižnike, pokapljamo jih z dvema žlicama olja, solimo in popramo, posujemo s kavno žličko sladkorja in pokapljamo z balzamičnim kisom ter pustimo nekaj časa marinirati.
  2. Piščančji file narežemo na rezine, damo v skledo, dodamo žlico olja, sesekljan česen, čili in šetraj, pokapljamo z limoninim sokom in pustimo nekaj časa marinirati.
  3. Za pesto najprej čemaž in baziliko splaknemo z mrzlo vodo, odcedimo in osušimo, nato ju z mandlji, parmezanom in 150 ml olja zmiksamo ter po okusu solimo in popramo. V loncu pristavimo vodo za kuhanje rezancev. Pekač s paradižniki damo v vročo pečico in pečemo od 12 do 15 minut.
  4. Beluše očistimo, spodnji del olupimo, nato jih po dolžini prerežemo in narežemo na 4 cm dolge koščke. V ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo beluše, pražimo in mešamo jih približno 6 minut, vmes solimo in popramo ter posujemo s kavno žličko sladkorja.
  5. Rezine piščančjega fileja v ponvi na žlici olja po obeh straneh zlato popečemo. Ko voda zavre, jo solimo, vanjo stresemo rezance in jih skuhamo. Kuhane rezance odcedimo, zmešamo jih s pestom in beluši, razdelimo na krožnike in obložimo s pečenimi paradižniki in rezinami mesa.