Zanimivosti

Zeljna solata s koprivami in jogurtom

Zvonka Labernik, Ženska
17. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čeprav je nabiranje koprivnih listov nerodno in zamudno opravilo, se splača potruditi, kajti koprive so polne dragocenih vitaminov in mineralov.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 200 g mladih koprivnih listkov,
  • 2 l vode,
  • ½ žličke soli,
  • 300 g na rezance narezanega zelja,
  • 1 olupljen in nastrgan korenček,
  • 2 žlici narezanega drobnjaka, za solatni preliv:
  • 150 ml naravnega jogurta,
  • 1 žlica limoninega soka,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • ½ žličke soli,
  • ¼ žličke zmletega belega popra
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava:

  1. Koprivne 3 listke minute blanširamo v osoljenem kropu, nato jih odcedimo. Ko se ohladijo, jih grobo sesekljamo. V skledi zmešamo koprive, zelje, korenček in drobnjak.
  2. Posebej zmešamo sestavine za solatni preliv in ga vmešamo v solato. Preden solato ponudimo, jo vsaj za 1 uro postavimo v hladilnik, da se okusi prepojijo.