Zanimivosti

Falafel z orehi in tzatzikijem

Maja Poljšak, Maja
13. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kuhanje bo zabavno, če se opogumimo in se odločimo, da poskusimo kaj novega.

Arhiv

Sestavine za 6 oseb:

  • 200 g orehovih jedrc
  • 175 g kuhane čičerke
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1 žlička sesekljane mete
  • 1 žlička mlete kumine
  • sol in poper
  • 2 žlici olja
  • 250 g grškega jogurta
  • 60 g olupljene in naribane kumare
  • 40 g sesekljane stebelne zelene
  • 2 žlici svežega limoninega soka
  • 2 žlici orehovega olja

Priprava:

  1. Orehova jedrca, čičerko, česen, meto, kumino, žličko soli in ščep popra zmeljemo. Iz zmesi oblikujemo 24 kroglic in jih damo za 20 minut na hladno.
  2. Medtem pripravimo tzatziki. V manjši skledi zmešamo kumaro, sesekljano stebelno zeleno in jogurt, po okusu solimo in popramo, primešamo limonin sok in orehovo olje.
  3. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, vanjo damo kroglice in jih pečemo tri minute. Med pečenjem ponev stresamo, da se kroglice po vseh straneh zlato popečejo. Še tople kroglice postrežemo s tzatzikijem, lahko pa v lepinji ali zavite v pšenično tortiljo, ki jo pred tem v ponvi pogrejemo.