Zanimivosti

Rezanci s slanino in bučkami

Maja Poljšak, Maja
21. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ko ni veliko časa, saj je obrok gotov v 15 minutah!

Sestavine za 4 osebe:

  • 340 g širokih rezancev
  • 4 rezine prekajene slanine (narežemo na trakove)
  • 3 mlade zelene bučke
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička sesekljanega rožmarina
  • 1 manjši lonček sladke smetane
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • sol

Priprava:

  1. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Bučke očistimo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice, česen olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, dodamo trakce slanine, jih popečemo, da postanejo hrustljavi, in preložimo na krožnik.
  2. V ponev stresemo bučke, pražimo in mešamo 10 minut, vmes dodamo česen in rožmarin, nato še slanino, po okusu dosolimo in pražimo še 2 minuti.
  3. Medtem v osoljenem kropu skuhamo rezance, jih odcedimo in stresemo v ponev, primešamo bučke, nazadnje pa še smetano in sir, premešamo, razdelimo na krožnike ter takoj postrežemo.