Sestavine za 4 osebe:
- 340 g širokih rezancev
- 4 rezine prekajene slanine (narežemo na trakove)
- 3 mlade zelene bučke
- 2 stroka česna
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlička sesekljanega rožmarina
- 1 manjši lonček sladke smetane
- 2 žlici nastrganega parmezana
- sol
Priprava:
- V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Bučke očistimo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice, česen olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, dodamo trakce slanine, jih popečemo, da postanejo hrustljavi, in preložimo na krožnik.
- V ponev stresemo bučke, pražimo in mešamo 10 minut, vmes dodamo česen in rožmarin, nato še slanino, po okusu dosolimo in pražimo še 2 minuti.
- Medtem v osoljenem kropu skuhamo rezance, jih odcedimo in stresemo v ponev, primešamo bučke, nazadnje pa še smetano in sir, premešamo, razdelimo na krožnike ter takoj postrežemo.