Nasvet

Za kuhanje uporabimo vsaj štiri dni stara jajca

nn
15. 4. 2017, 19.01
Posodobljeno: 10. 1. 2025, 10.36
Deli članek:

Hranimo jih s koničastim delom navzdol.

Profimedia
Škandalu ni videti konca.

Še posebno v velikonočnem času je aktualno kuhanje jajc, in čeprav menimo, da vemo dovolj, se še vedno lahko česa naučimo. Veste, katera je najbolj optimalna starost jajc, ki jih želimo skuhati? Za kuhanje v trdo je najbolje, če uporabimo jajca, ki so stara najmanj štiri dni in smo jih hranili tako, da so bila obrnjena s koničastim delom navzdol. Pomemben je tudi naslednji trik: da jajčna lupina ne bo počila, nikoli ne damo kuhati jajc takoj po tem, ko smo jih vzeli iz hladilnika. Pred kuhanjem jih imejmo na sobni temperaturi vsaj eno uro ali pa jih za deset minut postavimo v toplo, vendar ne prevročo vodo, da se ogrejejo.

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu