Sestavine (za 4 osebe):
- 200 g jedilne čokolade,
- 250 ml sladke smetane,
- 50 g sladkorja,
- 1 žlička vaniljevega sladkorja,
- 3 žlice ribezovega želeja ali marmelade,
- jagode ribeza za okras.
Priprava:
S papirjem za peko obložimo 4 steklene skledice s premerom 10 cm in jih obrnemo na glavo. Iz papirja za peko naredimo stožčast škrnicelj in mu pristrižemo konico.
V skledi nad vodno kopeljo med mešanjem stopimo 2/3 čokolade. Odstranimo jo z ognja in vmešamo preostalo čokolado. Ko se vsa čokolada stopi, skledo spet postavimo nad vodno kopel in jo segrevamo še 2 do 3 minute. Nalijemo jo v škrnicelj in jo v tankem curku nabrizgamo po skledicah tako, da dobimo mrežasto strukturo. S preostalo čokolado na papir za peko nabrizgamo okraske v obliki srca. Skledice in okraske za 1 uro postavimo na hladno, a ne v hladilnik, da se čokolada strdi. Nato previdno ločimo papir od steklenih skledic in nazadnje še od čokoladnih skledic.
Sladko smetano čvrsto stepemo, nato pa vmešamo obe vrsti sladkorja in ribezov žele. Zmes naložimo v skledice in za 1 uro postavimo v hladilnik.
Preden sladico ponudimo, jo okrasimo z nabrizganimi čokoladnimi srčki in ribezom.