Halo pice mnogokrat ne pojemo do konca, zato tu in tam ostane kakšen kos, ki se prileže za večerjo ali zajtrk. Vendar pogreta pica ni nikoli tako dobra kot sveža.
Obstaja pa trik, kako to italijansko jed pogreti na tak način, da je skoraj ista kot takrat, ko pride iz peči.
Pri pogrevanju pice se morate izogniti trem stvarem – vlažnemu testu, trdi skorji in nestopljenemu siru. To zlahka naredite le v dveh korakih, potrebujete pa le ponev s pokrovom in malce vode.
1. Kos pice položite v odkrito ponev in jo na majhnem do srednjem ognju pustite 2 minuti.
2. V ponev dodajte dve kapljici vode, zmanjšajte ogenj in jo pokrijte. Pustite, da se kos pice v pari kuha še eno minuto.
Na takšen način bodo ostanki kar najbolj podobni sveži dobroti. Testo bo zapečeno in hrustljavo, skorjica mehka in sir stopljen.
Dober tek!