V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.
Limonova krema:
- 100 ml limonovega soka
- naribana lupinica dveh bio limon
- 150 g sladkorja
- 3 jajca
- 5 g instant želatine Dolcela
- 150 g hladnega masla, ki smo ga narezali na kockice
Priprava:
V manjšo posodo z debelim dnom damo limonov sok, lupinico, sladkor in jajca. Zavremo in medtem nenehno mešamo). Odstavimo in vmešamo želatino. Ko se zmes nekoliko shladi, vanjo s paličnim mešalnikom vmešamo maslo. Masi po želji dodamo malinov kuli (ki smo ga skuhali iz zamrznjenih malin, vode, sladkorja in limonovega soka) in jo vlijemo v polkrogle silikonske modelčke premera 8 cm. Zamrznemo.
Masleni piškoti:
- 150 g sladkorja
- dva ščepa solnega cveta
- 4 rumenjaki
- 160 g mehkega masla
- naribana lupina dveh limon
- 1 vaniljev sladkor Dolcela
- 12 g pecilnega praška Dolcela
- 200 g bele moke Žito
- (1 jajce in ščep soli za premaz)
V posodi zmešamo rumenjake, sladkor, sol, vaniljev sladkor, limonovo lupinico in maslo. Vmešamo še moko in pecilni prašek in damo testo počivati v hladilnik, da se strdi. Razvaljamo na debelino 5 mm in izrežemo kekse. Položimo jih v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Premažemo jih z jajčnim premazom. Pečemo petnajst minut pri 180 stopinjah.
Serviramo tako, da na krožnik položimo piškot, na piškot pa limonovo polkroglo. Preden postrežemo, počakamo približno dvajset minut, da se krema odtaja, in čisto na koncu lahko dodamo še sveže maline.