V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.
Sestavina za 12 kolačkov:
- 500 g marcipana
- 150 g rjavega sladkorja
- 150 g masla
- 2 jajci
- 150 g pirine moke Žito
- 2 žlički pecilnega praška Dolcela
- 1 ščep soli
- 125 g rozin, oranžata in citronata
- 2 bio limoni
- sladkor v prahu za posip
- 2 žlici marelične marmelade
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi skodelicami. Odrežemo 80 g marcipana in manjši kos narežemo na 12 koščkov.
- Sladkor in maslo kremasto stepemo. Dodamo jajci, sol, pirino moko Žito, pecilni prašek Dolcela, mešanico sadja in kandirane lupine citrusov, limonin sok in nastrgano lupino ene limone.
- V vsako skodelico odmerimo žlico mešanice, v sredino pa potopimo koščke marcipana. Prelijemo s preostalim testom. Pečemo od 15 do 20 minut.
- Po delovni površini potresemo nekaj sladkorja v prahu in razvaljamo preostali marcipan. Z okroglim modelom (premer 6 cm) izrežemo 12 krogov. Ostanek prihranimo za kroglice.
- Pečenim kolačkom odstranimo papirnate skodelice, jih premažemo z marelično marmelado in nanje poveznemo marcipanove kroge. Iz preostalega marcipana oblikujemo 12 kroglic in jih z marmelado zalepimo na vrh kolačkov.
- Kolačke zložimo v pekač in jih za minuto položimo v pečico, funkcija vroči žar, da marcipan rahlo porjavi. Potresemo jih z nastrgano limonino lupino.