Zanimivosti

Sladka jajčka na palčki

Revija Maja
6. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pecite z nami, kajti praznična peka je lahko tudi vam v veselje.

V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.

Sestavine za 20 jajčk:

  • 5 jajc
  • 90 g sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor Dolcela
  • 90 g posebne bele moke Žito (tip 400)
  • 1 bio limona
  • 200 g kremnega sira mascarpone
  • 60 g limonine marmelade

Za okras:

Priprava:

  1. Jajca ubijemo v skledo in z mešalnikom mešamo 3 minute. Dodamo 90 g sladkorja in vaniljin sladkor Dolcela. Mešamo še 3 minute.
  2. V jajčno maso vmešamo posebno belo moko Žito (tip 400). Testo vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in gladko poravnamo. Pečemo 12 minut na 180 stopinjah.
  3. Počakamo, da se kolač ohladi, in potem odstranimo papir za peko. Limono umijemo, osušimo in ji nastrgamo lupinico ter iztisnemo sok.
  4. Kolač nadrobimo, mu dodamo mascarpone in limonino marmelado, limonin sok in lupino. Zgnetemo in oblikujemo 20 jajčk. Nataknemo jih na lesena nabodalca.
  5. Limonin sok zmešamo s sladkorjem v prahu in po želji dodamo še nekaj kapljic izbrane živilske barve. Premažemo po jajčkih in jih okrasimo z barvitimi mrvicami Pisani mix in Hrustljavimi kroglicami (oboje Dolcela).