V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.
Sestavine za 20 jajčk:
- 5 jajc
- 90 g sladkorja
- 1 vaniljin sladkor Dolcela
- 90 g posebne bele moke Žito (tip 400)
- 1 bio limona
- 200 g kremnega sira mascarpone
- 60 g limonine marmelade
Za okras:
- 40 ml limoninega soka
- 250 g sladkorja v prahu
- Pisani mix in Hrustljave kroglice (oboje Dolcela)
Priprava:
- Jajca ubijemo v skledo in z mešalnikom mešamo 3 minute. Dodamo 90 g sladkorja in vaniljin sladkor Dolcela. Mešamo še 3 minute.
- V jajčno maso vmešamo posebno belo moko Žito (tip 400). Testo vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in gladko poravnamo. Pečemo 12 minut na 180 stopinjah.
- Počakamo, da se kolač ohladi, in potem odstranimo papir za peko. Limono umijemo, osušimo in ji nastrgamo lupinico ter iztisnemo sok.
- Kolač nadrobimo, mu dodamo mascarpone in limonino marmelado, limonin sok in lupino. Zgnetemo in oblikujemo 20 jajčk. Nataknemo jih na lesena nabodalca.
- Limonin sok zmešamo s sladkorjem v prahu in po želji dodamo še nekaj kapljic izbrane živilske barve. Premažemo po jajčkih in jih okrasimo z barvitimi mrvicami Pisani mix in Hrustljavimi kroglicami (oboje Dolcela).