Pripravimo jih lahko tudi nekoliko drugače – kot narastek. Za tale sočni narastek lahko uporabimo fileje poljubne vrste belih rib, na primer osliča, ostriža ali morskega lista.
Sestavine (za 4 osebe):
- 300 olupljene, razsemenjene muškatne buče,
- 300 g olupljenega in na koščke narezanega krompirja,
- 1 žlička soli,
- 3 žlice kokosovega olja,
- 1 sesekljana čebula,
- 2 strta stroka česna,
- 3 žlice pšenične moke,
- 500 ml mleka,
- ¼ žličke belega popra,
- za noževo konico muškatnega oreščka,
- 2 jajci,
- 3 žlice kisle smetane,
- 400 g ribjih filejev,
- 3 žlice nastrganega parmezana,
- maščoba za model.
Priprava:
Koščke krompirja in buče 10 minut kuhamo v vodi, ki smo ji dodali ½ žličke soli. Odcedimo ju in ohladimo.
V ponvi na dveh žlicah kokosovega olja popražimo čebulo in česen, posujemo ju z moko in pražimo 2 minuti. Zalijemo z mlekom, dodamo preostalo sol, poper in muškatni orešček ter kuhamo 5 minut. Ko se omaka nekoliko ohladi, vmešamo jajci in kislo smetano. Na preostalem olju na vsaki strani po 1 minuto opekamo ribje fileje. Ko se nekoliko ohladijo, jih razrežemo na manjše koščke.
Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo model za narastke. V omako vmešamo koščke buče, krompirja in ribjih filejev ter premešamo. Zmes naložimo v model, posujemo s parmezanom in postavimo v pečico. Narastke pečemo 35 minut.