Zanimivosti

Palačinke z gobovim nadevom

Maja Poljšak, Maja
5. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Jedi z bolonjsko omako

Sestavine za 4 osebe:

12 slanih palačink

1 skodelica bolonjske omake

250 g šampinjonov

1 por

30 g masla

sol in poper

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

1 žlica moke

100 ml sladke smetane

100 g naribanega poltrdega sira

Priprava:

Por in gobe očistimo. Por narežemo na koleščke, gobe na lističe. V posodi stopimo maslo, dodamo por in gobe, mešamo in pražimo, da se vse malo zmehča, vendar por ne sme porumeneti.

Prilijemo štiri žlice vroče vode, solimo in popramo, potresemo z moko, premešamo, prilijemo smetano in na blagem ognju pokrito kuhamo 10 minut, da se omaka zgosti.

Palačinke napolnimo z gobovo omako, jih zložimo, prelijemo z bolonjsko omako in potresemo s sirom ter postrežemo. Lahko pa naredimo tudi tako, da palačinke napolnimo z bolonjsko omako in prelijemo z gobovo omako. V obeh primerih lahko jed v ogreti pečici še malo zapečemo ali kasneje pogrejemo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost