Sestavine za 4 osebe:
12 slanih palačink
1 skodelica bolonjske omake
250 g šampinjonov
1 por
30 g masla
sol in poper
1 žlica moke
100 ml sladke smetane
100 g naribanega poltrdega sira
Priprava:
Por in gobe očistimo. Por narežemo na koleščke, gobe na lističe. V posodi stopimo maslo, dodamo por in gobe, mešamo in pražimo, da se vse malo zmehča, vendar por ne sme porumeneti.
Prilijemo štiri žlice vroče vode, solimo in popramo, potresemo z moko, premešamo, prilijemo smetano in na blagem ognju pokrito kuhamo 10 minut, da se omaka zgosti.
Palačinke napolnimo z gobovo omako, jih zložimo, prelijemo z bolonjsko omako in potresemo s sirom ter postrežemo. Lahko pa naredimo tudi tako, da palačinke napolnimo z bolonjsko omako in prelijemo z gobovo omako. V obeh primerih lahko jed v ogreti pečici še malo zapečemo ali kasneje pogrejemo.