Zanimivosti

Palačinke z gobovim nadevom

Maja Poljšak, Maja
5. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Jedi z bolonjsko omako

Sestavine za 4 osebe:

12 slanih palačink

1 skodelica bolonjske omake

250 g šampinjonov

1 por

30 g masla

sol in poper

1 žlica moke

100 ml sladke smetane

100 g naribanega poltrdega sira

Priprava:

Por in gobe očistimo. Por narežemo na koleščke, gobe na lističe. V posodi stopimo maslo, dodamo por in gobe, mešamo in pražimo, da se vse malo zmehča, vendar por ne sme porumeneti.

Prilijemo štiri žlice vroče vode, solimo in popramo, potresemo z moko, premešamo, prilijemo smetano in na blagem ognju pokrito kuhamo 10 minut, da se omaka zgosti.

Palačinke napolnimo z gobovo omako, jih zložimo, prelijemo z bolonjsko omako in potresemo s sirom ter postrežemo. Lahko pa naredimo tudi tako, da palačinke napolnimo z bolonjsko omako in prelijemo z gobovo omako. V obeh primerih lahko jed v ogreti pečici še malo zapečemo ali kasneje pogrejemo.