Zanimivosti

Zelenjavna enolončnica

Maja Poljšak, Maja
5. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Jedi z bolonjsko omako

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 por
  • 1 brokoli
  • 1 večji sladki krompir
  • 2 krompirja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 posodica čiste zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • 1 skodelica bolonjske omake

Priprava:

  1. Zelenjavo očistimo, por narežemo na koleščke, brokoli razdelimo na cvetke, obe vrsti krompirja olupimo in narežemo na kocke. V posodi na olivnem olju najprej pražimo por in kocke krompirja, ko se por že malo zmehča, vendar ne sme porumeneti, dodamo še sladki krompir, premešamo in še malo popražimo.
  2. Prilijemo približno 300 ml vroče vode, dodamo čisto jušno osnovo, premešamo in kuhamo približno 8 minut. Nato dodamo cvetke brokolija in pokrito kuhamo še toliko časa, da se krompir skuha. Po okusu dosolimo in popramo. Nazadnje jed razdelimo v skledice, na vrh damo po eno žlico bolonjske omake, ostanek omake pa postrežemo posebej.