Zanimivosti

Zelenjavna enolončnica

Maja Poljšak, Maja
5. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Jedi z bolonjsko omako

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 por
  • 1 brokoli
  • 1 večji sladki krompir
  • 2 krompirja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 posodica čiste zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • 1 skodelica bolonjske omake
PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Priprava:

  1. Zelenjavo očistimo, por narežemo na koleščke, brokoli razdelimo na cvetke, obe vrsti krompirja olupimo in narežemo na kocke. V posodi na olivnem olju najprej pražimo por in kocke krompirja, ko se por že malo zmehča, vendar ne sme porumeneti, dodamo še sladki krompir, premešamo in še malo popražimo.
  2. Prilijemo približno 300 ml vroče vode, dodamo čisto jušno osnovo, premešamo in kuhamo približno 8 minut. Nato dodamo cvetke brokolija in pokrito kuhamo še toliko časa, da se krompir skuha. Po okusu dosolimo in popramo. Nazadnje jed razdelimo v skledice, na vrh damo po eno žlico bolonjske omake, ostanek omake pa postrežemo posebej.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost