Zanimivosti

Krompirjeve kroglice s piščančjim nadevom

M.O.Ž., Maja
22. 3. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 piščančji file
  • 1/2 žličke mlete dimljene paprike
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 ščepec zdrobljenega čilija ali kajenskega popra
  • 1 žlička olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 ščep popra
  • 2 kuhana krompirja srednje velikosti
  • 2 šalotki, sesekljani
  • 80 g naribanega sira cheddar
  • 1 skodelica moke
  • 2 jajci
  • 1 skodelica drobtin
  • 1/2 skodelice olivnega olja
  • 2 žlici pekoče omake s papriko
  • 1 skodelice kisle smetane
  • 1 mlada čebulica

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Meso narežemo na 16 približno 2 cm velikih kock, stresemo jih v skledo, posujemo s papriko, česnom, čilijem, solimo in popramo ter pokapljamo z olivnim oljem. Vse dobro premešamo, da so kocke mesa enakomerno začinjene, nato jih stresemo na papir za peko in v ogreti pečici pečemo 10 minut.
  2. Krompirja olupimo, enega pretlačimo, drugega narežemo na kockice, damo v skledo, dodamo sesekljano šalotko in nariban sir, solimo in popramo ter premešamo.
  3. Iz krompirjeve zmesi oblikujemo 16 kroglic, na sredino vsake damo kocko piščanca in zadelamo tako, da je meso z vseh strani obdano s krompirjevo zmesjo. Vsako kroglico najprej povaljamo v moki, nato jo pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah.
  4. Nazadnje kroglice postopoma zlato ocvremo v olju in še vroče pokapljamo s pekočo omako. Zraven postrežemo kislo smetano in vse okrasimo z narezano mlado čebulico.