Sestavine za 4 osebe:
- 4 goveji zrezki (po 180 g)
- 1 večje jabolko
- 50 g camemberta
- 1 šalotka
- 1 žlica masla
- 4 žlice kalvadosa (jabolčnega žganja)
- 1 posodica čiste goveje jušne osnove
- 200 ml sladke smetane
- sol in poper
- 4 žajbljevi lističi
Preberite tudi: Gobe so v jedeh začimba. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
- Šalotko olupimo in na drobno sesekljamo. Za omako v kozici stopimo maslo, dodamo šalotko in popražimo. Ko bledo porumeni, prilijemo kalvados in počakamo, da povre, nato prilijemo 150 ml vroče vode, dodamo čisto jušno osnovo, prilijemo smetano in kuhamo 5 minut. Ko se omaka malce ohladi, jo s paličnim mešalnikom ukašimo, nato jo po okusu dosolimo in popramo.
- Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Zrezke v ponvi na vročem olju po obeh straneh dobro popečemo, solimo in popramo. Nato jih preložimo v plitev pekač, obložimo z rezinami olupljenega jabolka, rezinami sira in nasekljanimi žajbljevimi lističi, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 5 minut, da se sir stopi. Nazadnje zrezke prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem.