Potrebujete:
- 250 gramov bele moke
- 1 čajno žličko cimeta
- 1 vrečko pecilnega praška
- 140 gramov sladkorja v prahu
- 125 mililitrov pomarančnega soka
- 100 mililitrov olivnega olja
- 2 jajci
- 100 gramov mletih lešnikov
- 200 gramov malin
Preberite tudi: Slastni ratatujev čatni za gurmane. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Najprej v mešalniku skupaj z moko zmeljemo lešnike. Moko stresemo v skledo, dodamo mleti cimet, pecilni prašek, sladkor, jajci, prilijemo olje in pomarančni sok. Z metlico mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso, ki ji narahlo primešamo maline. Mešanico vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj Celzija eno uro. Pečen biskvit vzamemo iz pečice, ga deset minut pustimo v modelu, nato ga zvrnemo in ohladimo. Ohlajenega narežemo.