Sestavine za 4 osebe:
- 400 g čebule
- 40 g masla
- 100 ml suhega belega vina
- 800 ml močne čiste goveje juhe
- sol in poper
- 100 g naribanega ementalskega sira
- 1 strok česna
- 1 žlica olivnega olja
- 8 rezin bagete
- 1 žlica na drobno zrezanega drobnjaka
Priprava:
- Čebulo olupimo in narežemo na lističe. V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo. Mešamo in pražimo, da postekleni in bledo porumeni. Prilijemo juho, zavremo, solimo in popramo po okusu ter kuhamo 30 minut.
- Česen olupimo, pretlačimo in zmešamo z olivnim oljem. Rezine bagete namažemo s česnom in jih v pečici zlato popečemo. Juho razdelimo v skledice, v vsako damo po dve rezini bagete, potresemo s sirom in v pečici pod vklopljenim žarom gratiniramo. Nazadnje okrasimo z drobnjakom in takoj postrežemo.