Sestavine za 4 osebe:
- 1 glavica mladega koničastega zelja (približno 750 g)
- 400 g belih šampinjonov
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 6 žlic masla
- sol in poper
- 1 zavitek vlečenega testa
- 8 tankih rezin sira
- 250 g kisle smetane
- 1 žlička mlete sladke paprike
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
- 4 zvrhane žlice drobtin
Preberite tudi: Maslena buča s pehtranom. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
- Zeljno glavo razdelimo na posamezne liste, jim porežemo odebeljeno žilo in jih v vreli slani vodi blanširamo od 3 do 5 minut. Nato jih odcedimo in razprostremo po čistem prtiču, da se osušijo.
- Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi na dveh žlicah masla najprej popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo šampinjone in česen, solimo in popramo ter dušimo toliko časa, da tekočina izpari.
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Preostalo maslo stopimo. Testo razrežemo na osem listov. Najprej štiri liste testa razgrnemo in jih namažemo z maslom, nato na vsakega damo drug list testa, ga premažemo z maslom in potresemo z drobtinami in obložimo z listi zelja. Na zeljne liste razdelimo šampinjone in prekrijemo z rezinami sira.
- Liste testa ob straneh zapognemo proti sredini, da nadev ne bo uhajal, nato jih zvijemo. Zvitke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, premažemo s stopljenim maslom, pekač postavimo v pečico in pečemo 25 minut.
- Nazadnje kisli smetani primešamo sladko papriko in sesekljan peteršilj, solimo, popramo in omako ponudimo k vročim zvitkom.