Zanimivosti

Zvitki z zeljem in gobami za slasten konec tedna

Revija Maja
5. 10. 2018, 16.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste kuhali jutri? Ne? Kaj pa, če pripravite slastne zvitke z zeljem in gobami po našem receptu?

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 glavica mladega koničastega zelja (približno 750 g)
  • 400 g belih šampinjonov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 6 žlic masla
  • sol in poper
  • 1 zavitek vlečenega testa
  • 8 tankih rezin sira
  • 250 g kisle smetane
  • 1 žlička mlete sladke paprike
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja
  • 4 zvrhane žlice drobtin
Preberite tudi: Maslena buča s pehtranom. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

  1. Zeljno glavo razdelimo na posamezne liste, jim porežemo odebeljeno žilo in jih v vreli slani vodi blanširamo od 3 do 5 minut. Nato jih odcedimo in razprostremo po čistem prtiču, da se osušijo.
  2. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi na dveh žlicah masla najprej popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo šampinjone in česen, solimo in popramo ter dušimo toliko časa, da tekočina izpari.
  3. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Preostalo maslo stopimo. Testo razrežemo na osem listov. Najprej štiri liste testa razgrnemo in jih namažemo z maslom, nato na vsakega damo drug list testa, ga premažemo z maslom in potresemo z drobtinami in obložimo z listi zelja. Na zeljne liste razdelimo šampinjone in prekrijemo z rezinami sira.
  4. Liste testa ob straneh zapognemo proti sredini, da nadev ne bo uhajal, nato jih zvijemo. Zvitke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, premažemo s stopljenim maslom, pekač postavimo v pečico in pečemo 25 minut.
  5. Nazadnje kisli smetani primešamo sladko papriko in sesekljan peteršilj, solimo, popramo in omako ponudimo k vročim zvitkom.