Sestavine za 4 osebe:
- 4 fileji smuča (po 200 g)
- 2 limeti
- sol in poper
- 80 g masla
- 3 šalotke
- 2 mladi čebulici
- 375 ml čiste zelenjavne Juhe
- 250 g rdeče leče
- 250 g dolgozrnatega riža, mešanega z divjim rižem
- 1 žlička nastrganega ingverja
- 1 žlica blagega kisa
- lističi sveže melise za okras
Preberite tudi: Gobe so v jedeh začimba. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
- Iz ene limete stisnemo sok, drugo narežemo na koleščke. Fileje smuča umijemo in osušimo na papirnatih brisačah, začinimo s soljo in poprom, pokapljamo z limetinim sokom in damo za najmanj 10 minut v hladilnik.
- Šalotko olupimo in sesekljamo, mlado čebulico narežemo na koleščke. V posodi stopimo 20 g masla, dodamo šalotko in popražimo. Ko postekleni, dodamo mlado čebulico, prilijemo juho, dodamo lečo in kuhamo 10 minut. Posebej v slani vodi skuhamo riž.
- V ponvi stopimo preostalo maslo, dodamo ingver in ostanek limetinega soka. V ponev damo fileje smuča in jih po vsaki strani pečemo od 3 do 4 minute. Nazadnje lečo po okusu solimo in popramo ter začinimo s kisom. Lečo in riž razdelimo na krožnike, na vrh damo fileje smuča, okrasimo s koleščki limete in lističi melise.