Sestavine za 4 kolačke:
- 225 ml mleka
- 2 vrečki črnega čaja
- 1 strok vanilje
- 175 g masla
- 2 jajci
- 200 g kandis sladkorja
- 150 g moke
- 1 1/2 žličke pecilnega praška
- 100 g mletih lešnikov
- 1/2 žličke mletega kardamoma
- 1/2 žličke cimeta
- 1 ščepec soli
Priprava:
- Mleko segrejemo, vanj pomočimo čajni vrečki in počakamo 4 minute. Čajni vrečki odstranimo in počakamo, da se mleko ohladi. Iz vaniljinega stroka izdolbemo sredico.
- Maslo kremasto stepemo, dodamo jajci. Vmešamo še sredico vanilje in sladkor. Zmešamo moko, pecilni prašek, lešnike, kardamom, sol in cimet. Moko in mleko dodamo med mešanjem masleni jajčni masi.
- Maso vlijemo v naoljene steklene kozarčke (naj imajo pol litra prostornine). Sega naj do 2/3 v višino. Potresemo z nekaj kandis sladkorja.
- Pečemo od 30 do 35 minut na 175 stopinjah. Če želimo kolačke hraniti do štiri tedne, jih takoj, ko kozarčke vzamemo iz pečice, pokrijemo s pokrovom, ki smo ga prej za 5 minut potopili v vrelo vodo.