Prav zato smo pripravili nekaj osnovnih smernic pri rokovanju z živili.
Piščanec
Surovi piščanec lahko dva dneva počaka v hladilniku, pečen pa le dve uri na sobni temperaturi. Če ga zamrznete, ga odmrzujte v hladilniku. Cel piščanec se bo odmrznil v 24 urah, razkosan pa v treh do devetih urah.

Reporter.si
Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?
Krompir
Krompir bo počakal dlje, če ga boste hranili v hladnem, temnem, suhem in zračnem prostoru. Če ga shranjujete v hladilniku, ga spravite v papirnato vrečko ali košaro. Krompir kuhajte neolupljen, saj bo tako ohranil večino vitaminov in mineralov.
Testenine
Ste vedno v dilemi, koliko testenin je dovolj? Za en obrok jih potrebuje 125 gramov. Sicer pa pri kuhanju testenin vedno upoštevajte navodila proizvajalca in nikoli ne prekoračite predpisanega časa. Testenine vedno vsujte v vrelo vodo in ne pokrivajte lonca, skuhanih testenin pa ne polivajte z mrzlo vodo, razen če jih boste pripravili v solati. Surovih testenin sicer nikoli ne shranjujte v zamrzovalniku, temveč v hladni, suhi shrambi. Kuhani makaroni lahko v zaprti posodi počakajo v hladilniku do pet dni. Zamrznete lahko le tiste testenine, ki jih nameravate speči v pečici.