Zanimivosti

Odstranite jo, in to čimprej!

Tamara Pirih
5. 7. 2015, 19.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Lutka, ki se je pojavila v izložbi trgovine blagovne znamke New look, je povzročila hudo jezo med kupci in uporabniki družabnega omrežja Facebook. Razlog: nenormalno ozek pas.

Profimedia

Lutka, na kateri je razstavljeno spodnje perilo, malce spominja na karikature oziroma like iz risank. Obseg njenega pasu je tako ozek, da bi na svetu težko našli odraslo žensko iz mesa in krvi s takimi merami. Prav to je razbesnelo Sarah Hayter, ki je lutko fotografirala, nato pa fotografijo objavila na facebook strani blagovne znamke New Look, saj je lutka stala v izložbi istoimenske trgovine.

»Ta lutka stoji v izložbi vaše prodajalne. Mislim, da z njo dajete napačno sporočilo, zlasti mladim dekletom,« je ob fotografiji napisala Sarah. Uporabniki facebooka se strinjajo z njenim mnenjem, lutko pa opisujejo kot ogabno. Vsi po vrsti si delijo mnenje, da ustvarja škodljivo sliko, ki lahko uniči samozavest pri dekletih, hkrati pa promovira anoreksijo ter nezdrav življenjski slog.

Facebook

Vihar negativnih komentarjev, ki se je razbesnel po svetovnem spletu, je prebudil tudi odgovorne za škandal. Predstavniki omenjene blagovne znamke so sporno lutko odstranili iz izložbe, na svoji facebook strani pa so se celo opravičili ter obljubili, da bodo tudi iz svojih preostalih trgovin odstranili vse podobne lutke. Kmalu zatem so zbrisali tako Sarahino objavo kot svojo izjavo.

Vse za ozek pas

Upamo, da bo omenjeni škandal vplival tako na modno industrijo kot na čedalje večje število žensk, ki so v želji, da bi si čim bolj stanjšale pas, pripravljene celo ogroziti svoje zdravje. Model Aleira Avendano (25) iz Venezuele na primer že dobrih šest let nosi po 23 ur dnevno korzete, samo zato, da bi prišla do nenormalno ozkega pasu. Njen cilj je stanjšati si pas na 50 cm, da bi čim bolj spominjala na Jessico Rabbit, junakinjo iz risanke.

»Popolnoma sem obsedena s pasovi in korzeti, v katerih celo spim. Obožujem ta občutek pritiska, zato jih odstranim samo za eno uro na dan, da se spočijem in okopam,« pravi Aleira in dodaja, da je korzet njena druga koža. Ko stopi na ulico, vedno vzbudi veliko pozornost, številni mimoidoči pa celo pristopajo k njej in jo sprašujejo, kako je lahko dosegla tak videz. Čeprav jo zdravniki vedno znova opozarjajo na nevarnost nošnje korzeta, se Aleira ne pusti motiti. Nasprotno! Poleg tega, da ves čas nosi korzet, Aleira oblikuje svoj ozki pas tudi z drastično dieto. »Uživam minimalne porcije jajc, večje porcije ananasa in ostalega sadja ter nekaj malega mesa. Redno delam tudi trebušnjake in dvigujem uteži,« se rada pohvali.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste