Zanimivosti

Bo šla princeska Charlote po poti Diane?

Bern Jurečič
5. 5. 2015, 11.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Vsak dogodek na angleškem dvoru vzbudi medijsko pozornost in rojstvo princeske je zagotovo ena od lepših priložnosti pozabiti vsaj za malo časa vsakdanje tegobe in gledati na svet skozi lepša očala.

Reuters

Mala princeska, ki bo slišala na ime Charlotte, se je rodila v soboto ob 8.34 po lokalnem času, in ker gre za 2. maj, ima Sonce seveda v znamenju Bika. Ker pa je to premalo, da bi lahko sodili o značaju in potencialih, kar takoj dodajmo še druga dva pomembna znaka, ki opredeljujeta ne samo njen karakter, ampak tudi življenjsko pot, to pa sta Rak in Vodnar. Prvega nakazujeta ascendent in Lunin položaj v horoskopu, drugega pa položaji Sonca, Marsa in Urana, deloma tudi Merkurja.

Bik in Rak v kombinaciji dajeta predvidljivo osebo, domačno, zavezano tradicijo, predvidljivo in prej pasivno kot ne. Vodnar vse to meče v koš in si mrmra v brado "Kar mislite si!" Zato bo ta zgodba predvsem drugačna od pričakovane, uporniška, samosvoja, nepredvidljiva. Oba potenciala sta si skrajno nasprotna, od tod tudi notranje napetosti, s katerimi se bo srečevala princeska. Dilema "ali živeti tako, kot se živi na dvoru, ali živeti tako, kot bi rada živela" bo ena izmed najbolj prisotnih v njenem življenju.

V horoskopu je videti težave s komunikacijo (ali pa zaradi nje), pa tudi do javnosti bo imela odklonilen odnos, bodisi zato, ker jo bo motilo sprenevedanje bodisi zaradi strahu po vdiranju javnosti v njeno življenje. Zlasti njeno ljubezensko življenje bo skrita zadeva, branila ga bo na vse načine.

Wikipedia

Poseben del zgodbe so podobnosti z neko drugo, tudi zelo znano zgodbo. Princeska ima nekaj presenetljivih astroloških podobnosti s svojo staro mamo Diano, na primer Neptunov položaj v deseti hiši, hiši vladanja, močna Raka in Vodnarja, raztrganost med dve skrajnosti, težave v ljubezni in še kaj bi se našlo. Se lahko zgodi, da bo dvor skozi zgodbo novorojenke nadaljeval zgodbo, ki jo je kruto prekinil pred skoraj 20 leti?

Kraljevska družina se s tem novim članom družine ni najbolj osrečila, bolj bi jim ustrezalo mirno, predvidljivo in pohlevno bitje, ki bi odlično igralo dodeljeno mu vlogo. Pri princesi je bolj možno to, da bo hodila neko svojo pot in jezila druge, pri čemer ji bo vseeno, kaj si kdo misli o njej, le da jo pustijo na miru. Možen je tudi scenarij, ki se je zgodil nekdanji princesi Margareti, ki je živela neko življenje "malo bolj stran" in obdržala celo kožo in pamet. Omeniti pa velja še tretji scenarij, po katerem bi se princesa po desetletjih trmoglavosti in odtrganosti vrnila domov in prevzela dolžnosti in predvideno vlogo, ker bi to od nje pričakovala domovina. 'Početi ali narediti nekaj zaradi višje sile' je namreč en od močnejših potencialov njenega horoskopa, vendar šele kasneje v življenju.

V spodnjem prispevku iz oddaje Danes pa si lahko poglejte, kaj meni o novi princeski numerologinja Romana Pogorelčnik.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste