Zanimivosti

Spregovoril človek, ki je razbil glavo enemu od najbolj grozljivih morilcev

J.P.
5. 5. 2015, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Serijskega morilca Jeffreyja Dahmerja je ubila njegova sla po človeškem mesu, je dejal človek, ki ga je pred 20 leti ubil v zaporu. Pred dnevi je prvič spregovoril, zakaj je kanibal moral umreti.

Arhiv Svet24

Christopher Scarver – ta je leta 1994 do smrti pretepel Jeffreyja Dahmerja in še enega zapornika –, je dejal, da je Dahmerja zasovražil, ker je iz zaporniške hrane oblikoval odrezane okončine in s tem dražil druge zapornike. Prav tako naj bi nakapljal kečap, da je izgledal kot kri. »Tako oblikovano hrano je nastavljal na mesta, kjer je bilo veliko ljudi,« se spominja 45-letni Scarver. »Za nekatere zapornike in osebje zapora je šel čez mejo. Marsikdo se pokesa za rešetkami, a ne Dahmer.«

Arhiv Svet24

Jeffrey Dahmer je bil ameriški serijski morilec, ki je med leti 1978 in 1991 posilil, umoril in razkosal sedemnajst moških in fantov. S trupli je tudi spolno občeval in jih jedel, razne dele teles pa shranjeval.

Scarver, ki je v kaznilnico Columbia Correctional Institution v Winsconsinu leta 1992 prišel ob približno istem času kot Dahmer, je nemudoma vedel, da se mora držati čim dlje stran od serijskega morilca. Dahmerja, tako Scarver, naj bi vedno spremljal vsaj en stražar, kadar ni bil v svoji celici. Z drugimi zaporniki se, milo rečeno, ni najbolje razumel. »Med Dahmerjem in drugimi zaporniki je večkrat prišlo do vroče krvi,« se spominja Scarver, ki si o Dahmerju ni mislil nič dobrega. Opazoval ga je le na daleč, ker ni hotel biti tarča njegovega izprijenega smisla za humor, stikov z njim ni imel.

Vse to pa se je spremenilo 28. novembra 1994, ko je Scarver v svojih očeh ukrepal kot orodje pravice. Scarver, takrat 25-letni obsojeni morilec je krpo, s katero je čistil tla telovadnice, namakal v vedro z vodo, ko ga je nekdo dregnil v hrbet. »Obrnil sem se in zagledal Dahmerja in Jesseja. Skušala sta prikriti smeh. Pogledal sem ju v oči, a nisem vedel, kdo me je,« se spominja Scarver. Ko sta odšla, je Scarver 34-letnemu Dahmerju sledil v slačilnico. Iz telovadnice je vzel kovinski drog za uteži in soočil Dahmerja z zgodbo iz časopisa, ki jo je nosil v svojem žepu. »Vprašal sem ga, če je res naredil, kar je pisalo. Bilo je ogabno. Dahmer je bil šokiran,« je dejal Scarver. »Začel je pogledovati proti vratom, a sem mu zaprl pot.« Z dvema udarcema mu je zdrobil lobanjo. Nato je mirno prečkal telovadnico in vstopil v drugo slačilnico, kjer je delal 37-letni Jesse Anderson. »Za trenutek je prestal z delom in pogledal naokoli. Paznikov ni bilo. Zgodilo se je približno enako kot z Dahmerjem,« je Scarver povedal o Andersonu, ki je služil doživljenjsko kazen, ker je leta 1992 umoril svojo ženo.

Teorija zarote

Scarver je prepričan, da na Dahmerja na samem ni naletel po naključju. Upravitelji zapora naj bi vedeli za sovraštvo, ki ga je gojil do Dahmerja, pazniki pa naj bi skrivnostno izginili, preden ga je napadel. Več o tem ni želel povedati, ker da se boji za svojo varnost. Scarver tako prestaja tri doživljenjske zaporne kazni – leta 1990 je med ropom vzel življenje svojega nekdanjega šefa. Prepričan je, da je neprišteven, za kar naj bi bila kriva zaporniška hrana.

Te dni se povečini posveča pisanju poezije.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste