Zanimivosti

Norčujejo se iz reševalcev in ogrožajo ljudi

U.K.
25. 4. 2015, 20.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Reševalci vsakodnevno rešujejo življenja ljudi in o življenju odločajo minute. Zato je nepojmljivo, da jih ljudje kličejo tudi zato, da se norčujejo.

Arhiv Svet24

Pred kratkim so britanske reševalne službe izdale nekaj primerov, ko so ljudje poklicali reševalne službe, a je šlo za tako imenovane telefonske potegavščine. Takšen je bil primer v Essexu. Reševalna enota je prejela klic, da je bil nekdo udeležen v prometni nesreči in da leži na cesti. Takoj so odposlali dve reševalni ekipi na kraj, tam pa so reševalci ugotovili, da gre za veverico, ki jo je povozil avtomobil. Reševalci so sporočili, da nesrečni živalci niso mogli več pomagati. Neki moški je poklical reševalno službo in jim dejal, da morajo priti takoj, saj gre za hude krvavitve. Na srečo je takoj dodal, da mu je iz roke padel hamburger in da zdaj krvavi na pločniku. Reševalne ekipe nato niso poslali na kraj dogodka. Ena od reševalnih postaj je poročala, da jih je poklicala ženska in dejala, da je pojedla preveč hitre hrane. Potem ko je telefonist ugotovil, da ženska ni v dejanski nevarnosti (kljub prenažrtju), ekipe do nje niso poslali.

Reševalne ekipe nenehno prosijo ljudi, da se ne norčujejo na takšen način, saj lahko takšne potegavščine nekoga stanejo življenja.

Po informacijah britanskih reševalnih postaj dobijo okoli 2500 klicev na dan, a je v tej številki kar 1248 takšnih, ki so pravzaprav potegavščine. In na približno polovico teh klicev se reševalne službe odzovejo, saj verjamejo, da gre za resnične nujne primere. Reševalne službe so še izpostavile klice, kot je primer moškega, ki jih je poklical, ker so ga bolele noge zaradi premajhnih čevljev. Poklicala jih je tudi ženska, ki se je zaklenila iz hiše. Med bolj neumnimi je tudi klic moškega, ki jih je prosil, da mu pomagajo, ker se počuti brez energije, odkar je začel novo dieto. Reševalne ekipe nenehno prosijo ljudi, da se ne norčujejo na takšen način, saj lahko takšne potegavščine nekoga stanejo življenja. Ekipa, ki je na terenu zaradi lažnega klica, pač ne more pomagati nekomu, ki v resnici potrebuje pomoč. Res je, da marsikdo, ki sicer ne potrebuje tovrstne pomoči, pač zaradi psihičnih razlogov verjame, da jo, a mnogo je klicev, ki so preprosto potegavščina. In takšni klici pristanejo v rokah policistov, ki lahko osebo zaradi takšnega klica tudi aretirajo.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste