Zanimivosti

Vojaška skrivnost: Starodavna civilizacija, ujeta pod antarktičnim ledom

R.T.
23. 1. 2015, 12.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kalifornijska televizijska ekipa AtlantisTV-ja, pogrešana od novembra leta 2002, je za seboj pustila zgodbo o starodavnih ruševinah, skritih pod antarktičnim ledom. Vsebina videoposnetka, katerega naj bi posneli, pa še danes buri duhove.

Arhiv Svet24

Videoposnetek in odprava članov ameriške mornarice sta ključna elementa v zgodbi o domnevnih starodavnih ruševinah, odkritih na Antarktiki. Tako pravi arheolog in avanturist Jonathan Gray. Gray je v zadnjih sedemintridesetih letih raziskoval povečini še nedotaknjena območja. Na teh mesti je, kot pravi, pogosto naletel na predmete, ki tam praviloma ne bi smeli biti. Kot je dejal, gre za odkritja, ki jasno pričajo o naprednih tehnologijah starodavnih civilizacij, a so, ker niso skladna s sodobnimi akademskimi prepričanji, pogosto uničena ali skrita pred javnostjo.

Pogrešana odprava naj bi na Antarktiki odkrila ruševine starodavnega mesta in jih posnela.

Sporno odkritje

Po njegovih besedah naj bi tako ameriška vlada pred časom dejala, da bo naredila vse, da bi preprečila predvajanje videoposnetka, ki ga je odkrila reševalna odprava ameriške mornarice. Videoposnetek naj bi namreč prikazoval velikansko arheološko izkopavališče, ki naj bi segalo 3.200 metrov pod ledeno odejo Antarktike. Odvetniki televizijske postaje AtlantisTV, pod okriljem katere je delovala še vedno pogrešana televizijska ekipa, so kmalu po novici o njihovem izginotju poudarjali, da je bila podjetju na prvem mestu varnost in dobrobit ekipe. Obenem pa so dejali, da bodo ostro nasprotovali vsakršnim poskusom cenzuriranja materiala, ki da je javna last. Kot so izpostavili, Antarktika ne pripada nobenemu narodu. Sem spadajo tudi Združene države Amerike.

Arhiv Svet24

Piramide na Antarktiki?

Vsebina videoposnetka

Gray je pred časom razkril, da sta dva mornariška častnika, ki sta posnetek videla, vsebino opisala Nacionalni fundaciji za znanost, potem ko sta se vrnila v raziskovalno postojanko, poimenovano po Roaldu Amundsenu in Robertu F. Scottu. Prvi je Južni pol s svojo odpravo dosegel decembra 1911, drugi mesec dni pozneje. Omenjena častnika naj bi opisala veličastne ruševine, vendar pa o podrobnostih zaradi zaveze k molčečnosti nista govorila, poročajo viri iz ameriške postojanke na Antarktiki. Sprva so poročilo pripisali prividom zaradi nizkih temperatur. Mnenje pa so spremenili, ko je helikopter le malo po tistim odletel z enoto tjulnjev. Mornariški viri navajajo, da naj bi videoposnetek odkrili med zalogami 160 kilometrov zahodno od postaje Vokstok.

Zaledenele piramide

Mednarodna skupina raziskovalcev trdi, da so na Antarktiki odkrili tri starodavne piramide. Podrobnosti so pomanjkljive, so pa objavili tri fotografije svojega odkritja. Dve naj bi se nahajali globlje na celini, tretja pa naj bi bila dovolj blizu obali, da jo je mogoče videti z oceana. Oglejte si spodnje videoposnetke in presodite sami.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste