Harmonija okusov bo goste popeljala v zgodbo barv in doživetij okusov treh največjih kuharskih mojstrov, ter jih zapeljala z glasbo in vinsko spremljavo prestižnih domačih vinarjev. Vsak izmed chefov v svoje kulinarične mojstrovine vključuje kuhinjsko tradicijo iz svoje regije, obarvano na inovativen in brezčasen način.
Ekstravagantna večerja bo dobrodelne narave, zato bodo vsi kuharji, organizatorji, ter ostali sponzorji, sodelovali brezplačno. Z namenom opozoriti širšo javnost na stisko mladih in na pomoč, ki jo potrebujejo, bo v sodelovanju s projektom podariMalico del pridobljenih sredstev omogočil brezplačne šolske malice za učence in dijake, ki so potrebni tovrstne pomoči.
Kulinarično pravljico večera ustvarjajo ekstravagantni kuharski virtuozi 3 držav regije, vsak s svojim hodom:
Franzin Roberto, restavracija La Taverna (Italija)
Restavracija z Michelinovo zvezdico, ki v svojo ponudbo vključuje tradicijo kuhinje Furlanije Julijske krajine, pri tem pa na kreativen način uporablja najnovejše pristope. Chef Franzin Roberto je od nekdaj sanjal, da bo glasbeni umetnik, zdaj pa uspešno dirigira kulinaričnim kreacijam, ustvarjenih z uspešnimi kombinacijami svežih morskih sadežev, testenin, ter najboljših sirov iz regije.
Denis Zembo, Hotel Amfiteatar (Hrvaška)
Že drugič kot kuharski gost na Festivalu okusov, ter prvi zmagovalec hrvaškega Masterchefa. S svojo kreativnostjo pri pripravi krožnika se je z restavracijo Le Mandrač leta 2010 v kulinaričnem vodniku Gault Milau zapisal kot najboljši v hrvaški regiji. Prav tako je dosegel tretje mesto na gastronomskem španskem cejmu v Alicanteju. Vodi tudi kuhinjo v hotelu Amfitetar v Puli, kjer svoj pečat pušča s preprosto in inovativno mediteransko kuhinjo.
Roberto Marussi, restavracija Al Bagatto
Al Bagatto je svoja vrata odprla najprej kot taverna leta 1966, potem pa se leta 1980 predstavila s ponudbo najboljše morske hrane v mestu. Roberto Marussi nadaljuje s tradicijo svojih prednikov in v svojo ponudbo vključuje le najkakovostnejše in najbolj sveže lokalne ribe.
Strelec, Igor Jagodic
Pod krožnike restavracije Strelec se že vrsto let podpisuje Igor Jagodic, vrhunski slovenski kuhar, ki se je med drugim izpopolnjeval tudi pri slovitem Reneju Redzepiju iz Nome, trikratnemu zaporednemu zmagovalcu na seznamu 50 najboljših restavracij sveta. Ponudba restavracije Strelec skuša obuditi kulinariko naših prednikov in pri tem združuje kulinariko med Alpami, Jadranom in Panonijo. Kot restavracija, ki stoji na Ljubljanskem gradu, želi svojim gostom ponuditi občutek grajske jedi in na sodoben način spodbuditi nostalgijo po srednjeveški kulinariki.
Cena večerje bo 65€ na osebo, postavljen je pa tudi dress code večerje, ''black tie''.
Dobrodelna ekstravagantna večerja bo potekala v sodelovanju s projektom podariMalico. Del izkupička od prodanih vstopnic bo namenjen brezplačnim šolskim malicam za učence in dijake, ki so potrebni tovrstne pomoči.
Udeležba velja samo z vabilom, ter predhodno potrditvijo na mail pr@festivalokusov.si ali telefonsko številko 031 200 000 (delavniki med 9h in 17h). Zaradi velikega zanimanja Vas vljudno naprošamo, da svojo rezervacijo opravite čimprej. Izkupiček iz prodaje vstopnic bo namenjen v dobrodelne namene. Več na: www.festivalokusov.si in www.festivalokusov.hr.