Zanimivosti

Festival okusov 2014 predstavlja gala večerjo z dobrodelno noto

M.J.
3. 9. 2014, 13.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Festival okusov 2014 predstavlja posebno gala večerjo, ki bo tudi letos potekala v dobrodelnem duhu in na kateri se bodo predstavili le najboljši kuharji iz regije Alpe Adria. Večerja bo potekala v torek, 9.9. na Ljubljanskem gradu v prostorih restavracije Strelec, za gurmanske užitke pa bodo poskrbele tri izbrane restavracije z enimi najboljših kuharjev regije Alpe Adria. Italijanski restavraciji Al Bagatto s chefom Robertom Marussijem in La Taverna s chefom Franzinom Robertom, ter Igor Jagodic iz restavracije Strelec.

Restaurant club

Harmonija okusov bo goste popeljala v zgodbo barv in doživetij okusov treh največjih kuharskih mojstrov, ter jih zapeljala z glasbo in vinsko spremljavo prestižnih domačih vinarjev. Vsak izmed chefov v svoje kulinarične mojstrovine vključuje kuhinjsko tradicijo iz svoje regije, obarvano na inovativen in brezčasen način.

Restaurant club

Ekstravagantna večerja bo dobrodelne narave, zato bodo vsi kuharji, organizatorji, ter ostali sponzorji, sodelovali brezplačno. Z namenom opozoriti širšo javnost na stisko mladih in na pomoč, ki jo potrebujejo, bo v sodelovanju s projektom podariMalico del pridobljenih sredstev omogočil brezplačne šolske malice za učence in dijake, ki so potrebni tovrstne pomoči.

Kulinarično pravljico večera ustvarjajo ekstravagantni kuharski virtuozi 3 držav regije, vsak s svojim hodom:

Restaurant club

Franzin Roberto, restavracija La Taverna (Italija)

Restavracija z Michelinovo zvezdico, ki v svojo ponudbo vključuje tradicijo kuhinje Furlanije Julijske krajine, pri tem pa na kreativen način uporablja najnovejše pristope. Chef Franzin Roberto je od nekdaj sanjal, da bo glasbeni umetnik, zdaj pa uspešno dirigira kulinaričnim kreacijam, ustvarjenih z uspešnimi kombinacijami svežih morskih sadežev, testenin, ter najboljših sirov iz regije.

Denis Zembo, Hotel Amfiteatar (Hrvaška)

Že drugič kot kuharski gost na Festivalu okusov, ter prvi zmagovalec hrvaškega Masterchefa. S svojo kreativnostjo pri pripravi krožnika se je z restavracijo Le Mandrač leta 2010 v kulinaričnem vodniku Gault Milau zapisal kot najboljši v hrvaški regiji. Prav tako je dosegel tretje mesto na gastronomskem španskem cejmu v Alicanteju. Vodi tudi kuhinjo v hotelu Amfitetar v Puli, kjer svoj pečat pušča s preprosto in inovativno mediteransko kuhinjo.

Restaurant club

Roberto Marussi, restavracija Al Bagatto

Al Bagatto je svoja vrata odprla najprej kot taverna leta 1966, potem pa se leta 1980 predstavila s ponudbo najboljše morske hrane v mestu. Roberto Marussi nadaljuje s tradicijo svojih prednikov in v svojo ponudbo vključuje le najkakovostnejše in najbolj sveže lokalne ribe.

Strelec, Igor Jagodic

Pod krožnike restavracije Strelec se že vrsto let podpisuje Igor Jagodic, vrhunski slovenski kuhar, ki se je med drugim izpopolnjeval tudi pri slovitem Reneju Redzepiju iz Nome, trikratnemu zaporednemu zmagovalcu na seznamu 50 najboljših restavracij sveta. Ponudba restavracije Strelec skuša obuditi kulinariko naših prednikov in pri tem združuje kulinariko med Alpami, Jadranom in Panonijo. Kot restavracija, ki stoji na Ljubljanskem gradu, želi svojim gostom ponuditi občutek grajske jedi in na sodoben način spodbuditi nostalgijo po srednjeveški kulinariki.

Restaurant club

Cena večerje bo 65€ na osebo, postavljen je pa tudi dress code večerje, ''black tie''.

Dobrodelna ekstravagantna večerja bo potekala v sodelovanju s projektom podariMalico. Del izkupička od prodanih vstopnic bo namenjen brezplačnim šolskim malicam za učence in dijake, ki so potrebni tovrstne pomoči.

Udeležba velja samo z vabilom, ter predhodno potrditvijo na mail pr@festivalokusov.si ali telefonsko številko 031 200 000 (delavniki med 9h in 17h). Zaradi velikega zanimanja Vas vljudno naprošamo, da svojo rezervacijo opravite čimprej. Izkupiček iz prodaje vstopnic bo namenjen v dobrodelne namene. Več na: www.festivalokusov.si in www.festivalokusov.hr.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov