Zanimivosti

Posladkajte se s panakoto

Marjana Romanovič/M.J.
3. 3. 2014, 15.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nadvse priljubljena in preprosta smetanova sladica.

Thinkstock

Čas priprave: 60 minut

Potrebujemo:

1 vaniljev strok

300 gramov sladke smetane

2 veliki žlici sladkorja

2 lista bele bio želatine

150 gramov jagod

V posodo vlijemo sladko smetano, ki smo ji dodali vaniljeva semena. Sestavine na šibkem ognju kuhamo do 5 minut. Želatino namočimo v hladni vodi, jo ožamemo in primešamo v vročo vaniljevo smetano. Izdelano vaniljevo kremo nato napolnimo v majhne posodice, jih pokrijemo in postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se masa strdi. Očiščene jagode operemo, posušimo in pretlačimo, da dobimo jagodno omako. Ohlajeno panakoto postrežemo z jagodno omako in okrasimo s svežimi jagodami.

Estrada