Zanimivosti

Posladkajte se s panakoto

Marjana Romanovič/M.J.
3. 3. 2014, 15.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nadvse priljubljena in preprosta smetanova sladica.

Thinkstock

Čas priprave: 60 minut

Potrebujemo:

1 vaniljev strok

300 gramov sladke smetane

2 veliki žlici sladkorja

2 lista bele bio želatine

150 gramov jagod

V posodo vlijemo sladko smetano, ki smo ji dodali vaniljeva semena. Sestavine na šibkem ognju kuhamo do 5 minut. Želatino namočimo v hladni vodi, jo ožamemo in primešamo v vročo vaniljevo smetano. Izdelano vaniljevo kremo nato napolnimo v majhne posodice, jih pokrijemo in postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se masa strdi. Očiščene jagode operemo, posušimo in pretlačimo, da dobimo jagodno omako. Ohlajeno panakoto postrežemo z jagodno omako in okrasimo s svežimi jagodami.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja