Estrada

V že deseto sezono se je podala gurmanska tržnica

A.M.
25. 3. 2022, 11.30
Deli članek:

Od prepletov okusov do nepozabnih druženj

M24.si
Televizijski voditelj kviza Vem Anže Zevnik je mimoidočim z veseljem narezal rezino, dve ali tri domačega pršuta.

Na odprtju desete sezone Odprte kuhne se je prejšnji petek, 18. marca, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani predstavilo 45 obedovalnic, med njimi šest takšnih, ki so se Odprti kuhni pridružile prvič, med sezono pa bo novih ponudnikov še več, skupno vsaj 15. Veselo razpoloženje bo v jubilejni sezoni občasno popestril še večerni didžejevski program, za katerega je na odprtju poskrbel DJ Udo Brenner. Poleg njega pa ni manjkalo niti znanih imen, ki so se prepustili številnim okusom domačih, pa tudi eksotičnih jedi. Z malo sreče pa sta mimoidočim na prvem letošnjem kulinaričnem snidenju postregla tako voditelj kviza Vem Anže Zevnik kot tudi žirantka šova Mali šef Mojca Trnovec.

M24.si
Mojca Trnovec, ki jo poznamo tudi iz šova Mali šef, pripravlja okusna telečja jetrca, ki so prava poslastica.

M24.si
Odprtja se je udeležila tudi Oriana Girotto, ki obožuje preplete kulinaričnih okusov, predvsem pa druženja s prijatelji.

M24.si
Pred devetimi leti sta Alma in Lior Kochavy Odprto kuhno zasnovala kot platformo za predstavitev gostinskih ponudnikov in kot generator sprememb na slovenski kulinarični sceni.

M24
Odprta kuhna s pestro in kakovostno ponudbo združuje kulinarične zanesenjake ter sladokusce od blizu in daleč.

M24.si
Na prvem kulinaričnem snidenju v tej sezoni se je razvajal tudi igralec in režiser Niko Goršič.

M24.si
Kuhinja na Pogačarjevem trgu ponuja številne vrhunske burgerje, tako za mesojedce kot tudi za vegetarijance. Prav tako lahko najdemo mavrične burgerjev in druge 'street food' klasike.

M24.si
Omamne vonjave in odlični okusi španskih jedi prepričajo prav vsakega. Za sladico, kot je tradicionalni churros, se na koncu vedno najde prostor!

M24.si
Soustanoviteljica Odprte kuhne Alma Kochavy pravi, da je njihova misija, da skozi petkova druženja predstavijo vse, kar nam Slovenija ponuja na kulinaričnem področju.

Alesh Maatko
Med ponudniki najdemo tudi barvite okuse Orienta, ki se jim preprosto ne moremo upreti.

Alesh Maatko
Sveži falafli, humus in druge dobrote arabskega sveta so priljubljena izbira za brezmesno ali vegansko kosilo, ne nazadnje pa na svoj račun pridejo tudi ljubitelji sladkega.

Estrada