Letošnja četrta sezona se je začela z novim studiem. V goste bodo prišli znani Slovenci in Slovenke, žirantoma Mojci Mihovec in Jorgu Zupanu pa se je pridružil tudi nov član žirije, veliki kuharski šef Gregor Jager! In kdo je sploh Gregor?
V kuhinji ima rad red
Gregor je odraščal na kmetiji, ob kuhinji mame in babice, ki sta najbolj vplivali na njegovo poklicno pot. Po končani srednji gostinski šoli v Celju je znanje in izkušnje nabiral v priznanih slovenskih restavracijah: Rožmarin, JB, Promenada, čez mejo v priznanih restavracijah La Subida, Kreuzwirt pri Leutschachu, Hofkeller v Gradcu in Die Weinbank v Ehrenhausnu. Nato je prevzel vodenje kuhinje v Gostilni Maribor, leta 2021 pa je prestopil na Pohorje kot glavni chef in vodja kuhinje v hotelih Pohorje Village. V kuhinji ima rad red, vedno daje jasna navodila, poskrbi, da imajo vsi vse informacije.
Mali šef Slovenije je zabavni kuharski šov, v katerem v kuharskih spretnostih tekmujejo otroci med 8. in 15. letom.
Je strog, a pošten žirant, ki nikoli ne pozabi na pohvalo in nasvete za naprej. Otroci so ga s svojim kuharskim znanjem naravnost navdušili in še zmeraj ne more verjeti, kako lahko tako male ročice ustvarjajo take velike gurmanske mojstrovine. Njegova najljubša jed je pečen piščanec na rižu. Najbolje ga pripravi njegova mama in ga z njim velikokrat pocrklja: »Na dno kovinske posode damo riž, ga zalijemo z malo vode ter na riž položimo nasoljenega piščanca ter vse skupaj pokrito pečemo. Ko je piščanec že skoraj pečen, ga odkrijemo in pečemo dalje, da kožica piščanca postane zapečena in hrustljava.«
Osem kuharskih dvojic
Po preverjenem receptu bo tudi letos v oddaji sodelovalo osem kuharskih dvojic, ki se bodo v imenu svoje šole potegovale za denarno nagrado Mercatorja. Zanjo bodo kupili šolske pripomočke oziroma opremo po izbiri sodelujočega para. Glede na to, da je bilo letos prijavljenih rekordno število malih kuharjev z izjemnim kuharskim znanjem, lahko pričakujemo izjemno sezono z odličnimi kuharskimi specialitetami in simpatičnimi kuharskimi pari!