Za sirup iz črne redkve najprej redkvi odrežemo koreninico in na vrhu odrežemo še pokrovček. Izdolbemo toliko, da lahko vanjo damo dve žlici medu. Pokrijemo in pustimo stati dva dni, tako da redkev spusti sok. Sirup lahko pripravimo tudi tako, da soku črne redkve dodamo žlico medu in limonin sok ter vse skupaj razredčimo z vodo. Zaužijmo eno žlico sirupa na dan.
Sirup iz smrekovih vršičkov
V kozarec za vlaganje naložimo plast rjavega sladkorja ali še bolje – medu, plast vršičkov, spet plast medu in tako naprej. Zadnja plast naj bo sladkor oziroma med. Zapremo s pokrovčkom in postavimo k viru toplote, vendar če smo izbrali med, raje ne neposredno na sonce, da ne uničimo aktivnih sestavin. Ko se sladkor nekoliko stopi, vsebino premešamo, da se sladkor sprime. Ker se vsebina skrči, lahko pozneje dodamo še nekaj plasti sladkorja in vršičkov. Nato precedimo in ožamemo skozi krpo v temne stekleničke. Hranimo v hladnem in temnem prostoru. Zaužijemo po žličko sirupa večkrat na dan.