Estrada

Tehnike za čiščenje in energiziranje maternice

Lara Jelen, Maja
31. 3. 2017, 20.00
Posodobljeno: 23. 7. 2024, 16.37
Deli članek:

Pomoč iz srčike ženske moči

Veste, kaj je v življenju najpomembnejše? Vi sami! Pa tega ne mislimo v tistem narcisoidnem smislu, ampak v ljubečem, čuječem in skrbnem odnosu do samega sebe. Ta pristop je pri ženskah vedno povezan z maternico, od koder izvira naša moč. Kadar smo v stiku z njo, je vse lepše. S pomočjo maternice se lahko ženska poveže s svojo prvinsko močjo, vzpostavi stik s svojo modrostjo in resnično ženskostjo ter tako v sebi najde pravo težišče, poučujejo na Društvu Magičnost gibanja. Seveda pa se je treba najprej znati povezati z maternico in tu nam lahko pomagajo tehnike za čiščenje in energiziranje maternice.

Maternica je najsvetlejši tempelj v ženskem telesu, energijski prostor, kjer je njen notranji glas, najgloblje vodstvo, jasnost, tišina, kreativno izražanje in moč. Ženska, ki ozavesti in očisti svojo maternico vseh tujih energij, si tako vrne treznost in ponovno vzpostavi stik s svojim čistim virom, s svetlobo, pojasnjuje Leticija Fortin, vodja delavnic Magičnost gibanja, ki je vse, kar uči danes, najprej preizkusila na sebi. Druge uči tisto, kar pomaga njej, in tako tudi razloži, kaj prinese delo na sebi. »V prvi vrsti se mi vrne energija, ki je bila izgubljena v preteklih dogodkih, spominih in dejanjih. Ko je energija zopet pri meni, jo lahko usmerim na vsa življenjska področja. Med drugim si s tehnikami okrepim voljo, hitreje osvojim nov način delovanja, izpeljem zadane namere, dvignem raven energije, ki podpre fizično telo in imunski sistem, kar se posledično pozna tudi na mojem zdravju. Učinkovitejša in kreativnejša sem pri vsakodnevnih opravilih, svoja negativna čustva pa lažje obvladujem.«

Leticija pravi, da ženska s tem, ko se poveže s svojo maternico, naredi ogromno. »Maternica je kot nekakšen tempelj, preko katerega lahko dobimo odgovore in globlji vpogled vase. Skozi tisočletja pa vse do danes je bilo veliko zlorab ženske energije, zaradi katere smo izgubile stik z božansko žensko v sebi in začele delovati po moško. Zato s krepitvijo maternice krepimo tudi svoj instinkt, ki je zelo pomemben za nas,« pojasnjuje in dodaja, da je najpomembnejše, da je ženska v stiku s svojimi občutki, da začuti sebe in svojo energijo ter ne dela proti sebi, da se posluša in ne dela nekaj samo zato, ker naj bi bilo tako prav oziroma ker se od nje to pričakuje, pač pa zato, ker to hoče delati. Da pridemo do spoznanja, kaj je tisto, kar v resnici hočemo, moramo razbiti ponotranjene iluzije in prepričanja. To lahko dosežemo samo skozi proces ozaveščanja, ki nam osvetli, kje napačno delujemo in zakaj. Potem se na drugačen način povežemo z maternico in tako skreiramo nekaj čistega in lepega. Če želimo priti v stik s sabo in s svojimi resničnimi željami in potrebami, se moramo obrniti navznoter. V maternici se skrivajo vsi odgovori, in kot pravi sogovornica, ženske te odgovore ves čas imamo v sebi in jih poznamo, samo prisluhniti jim moramo. S tehnikami za čiščenje in energiziranje maternice bo to veliko lažje.

Tehnika za povezovanje z maternico

Da bi ženske znova začutile utrip svoje maternice, ki je neposredno povezana tudi s srčno čakro, se je treba z njo neprestano povezovati.

Dotikanje in masiranje maternice pomagata, da smo bolj osredotočene nanjo. Ko polagamo na ta predel roke in dihamo vanjo, pa lahko prejmemo tudi njena sporočila v obliki občutkov, slik ali zgolj vedenja.

1. Udobno se usedemo ali uležemo na tla; stopala so skupaj, kolena narazen.

2. Zapremo oči in položimo dlani na maternico v narobe obrnjenem trikotniku ter dihamo vanjo. Pri tem lahko dovolimo energiji maternice, da se izrazi skozi grlo (če to začutimo). Presenečene bomo, kaj vse želi maternica podeliti in povedati.

3. Ko začutimo toploto in prebujenost, je to znak, da smo aktivirale svojo žensko moč. In zdaj to moč usmerimo v vsako čakro posebej in se polnimo: vdihnemo energijo iz maternice v korensko čakro in se z izdihom vrnemo. Tako dihamo v vsako čakro posebej, izhajajoč vedno iz maternice. Ponavljamo poljubno dolgo. Vztrajamo, tudi če ničesar ne začutimo. Prej ali slej bomo.

4. Kadar čutimo raztresenost, odzemljenost, nemoč ali pa se počutimo kot žrtev (za vse sem sama, nihče mi ne pomaga, izkoriščajo me), vso svojo pozornost usmerimo v maternico in dihajmo vanjo in z njo: kjerkoli in kadarkoli, tudi za štedilnikom, če se nas poloti temačno razpoloženje.

Vaje za maternico, ki bi jih morala poznati vsaka ženska

 9d4d36ecc7a95adbda65b32a46c57afc.jpeg

Roki prekrižamo pred spolno čakro - leva je vrh desne (vdih). V pest zgrabimo presežek energije s tega področja ter jo z močjo zaženemo stran (izdih). Kot bi nekaj metali s tega predela stran. To tehniko delamo z močjo in eksplozivnostjo.

 67bbfa32b67c5fee9bb16f82dc0478c0.jpeg

Obe roki položimo na spodnji del trebuha. Z vdihom dvignemo roki do solarnega pleksusa in presežek energije z rokami dvignemo s področja spolne čakre na nivo solarnega pleksusa (vdih), zgrabimo v pesti ter z vso močjo zaženemo stran (izdih). Tudi to tehniko delamo z močjo in eksplozivnostjo.

2cdcffc4aff17a953954fb99031a52f2.jpeg 

Z rokami primemo obroč energije v višini spolne čakre (približno 20-30 cm vstran od telesa) in ga obračamo levo in desno, kot bi ga želeli rahljati. Ob obračanju delamo močne vdihe in izdihe.

0a9f9000915ccf39a8aab2720bae14fb.jpeg 

Pri tej tehniki obroč energije z močjo dvigamo nad glavo in spuščamo navzdol do stopal: vdihnemo na sredini, izdihnemo, ko ga potisnemo navzdol in navzgor. Počasi stopnjujemo moč in hitrost gibanja. Zaključimo tako, da obroč vržemo v zrak in sprostimo to energijo.

2f21a263dd6e5b123457a0e5424ba730.jpeg

Prste sklenemo v V, roki položimo ob telo. Vdihnemo in dvignemo roki ob telo do prsi ter jih z izdihom iztegnemo predse. Ponovimo dvakrat, po koncu pogladimo z dlanjo na V po obeh jajčnikih. Ob tem izdihavamo.

Estrada

perry4
Životarjenje slavnega igralca

Šele ko so se Matthewu Perryu uresničile sanje, se je zavedel, da je sanjal napačne

dejan fabcic 2
Zna proslaviti uspeh

Dejan Fabčič olimpijsko kolajno proslavljal pol meseca

eva peternelj 1
Dvojno veselje, dvojne skrbi

Udeleženka resničnostnega šova priznava, da ob dveh malčicah ni lahko

natasa tic ralijan in sinova
Negujejo močne vezi

Natašo Tič Ralijan sta sinova že zdavnaj prerasla

natasa bester 1
Silna ljubezen do živali

Hvaležna za vsa bitja, ki ji delajo družbo

Vasilij Žbogar, ambasador Go to Barcolana
Gladek kot morje v bonaci

Vasiliju Žbogarju se ni treba briti

Zanimivosti

METKA KLEVIŠAR, upokojena zdravnica
Soustanoviteljica Karitas in Hospic

Metka Klevšar, upokojena onkologinja: »Postajamo roboti, ki jim manjka temeljna človečnost«

feng dreamstime_xxl_30598269
Primerjava materialov

Vhodna vrata: spoznajte razlike med materiali

Toplotna crpalka - zracni vir
Združitev obnovljivega in klasičnega vir energije

Za starejše hiše so primerne hibridne toplotne črpalke

strogi
V šolo bistra buča

Vrnitev v preteklost: 'Kdaj boš šel v tretji razred? Mogoče, ko bomo drugega belili.'

Beeland-1
Zanimivosti

Slovenci vodilni ponudniki apiturizma v svetu

SDO_10-03-24_1219UTC_131-171_RedScreen_4k
Možnost pojava severnega sija

Zabeležili najmočnejši sončev izbruh trenutnega cikla