Estrada

Prvi namig, prva slutnja

Sonja Javornik
2. 7. 2015, 19.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Novi album najbolj oboževane rock zasedbe bo navdušil oboževalce. Nekateri pa si še vedno želimo bolj konkretne ideje v besedah, da bodo teksti parirali izvrstni produkciji in melodijam.

Po štiriletnem premoru je Siddharta s svojim dolgoletnim producentom Dejanom Radičevičem, ki je pravzaprav ravno z njihovim prvencem postal najbolj iskani rock producent pri nas, ustvarila album, ki vleče rdečo nit iz njihovih najboljših časov. Siddharta so dober bend, o tem ni dvoma. Ampak sama sem že dolgo časa do njih zelo kritična. Tako približno kot do Diorjeve kozmetike, od katere tudi zaradi visoke cene pričakujem več kot od blagovne znamke kakšne drogerije. Marsikomu se to zdi nepošteno, ampak če za paraplegike veljajo druge norme kot za profesionalne, vrhunske športnike, je to nekako človeško tudi v glasbi.

MELODIJE GREDO LEPO V UHO

Siddharta nikoli ni skrivala velikih ambicij. Kar mi je všeč! Ampak prav zato, ker so vedno ciljali najvišje, si od njih želim ravno tega. In seveda na mnogih področjih tudi dobim. Melodije gredo tokrat prav lepo v uho, aranžmaji so dodelani, bogati. Glede produkcije jim lahko samo čestitam – pa saj sem jim že ob prvencu, ki me je prav zato navdušil, ker so takrat res mladi fantje postavili rekord v snemanju, saj jim niti za prvič dobro ni bilo dovolj dobro. In prav zato ne razumem, zakaj po istem principu ne poiščejo dobrega tekstopisca.

Promo foto

IZRAZITO SAMOSVOJ

Tomi M. je izvrsten frontman. Vedno poseben, vokalno prepričljiv in  verjetno najpomembneje  izrazito samosvoj. Kajti najboljši so tisti izvajalci, ki jih prepoznaš. In Tomija seveda ne moremo zamenjati. Pa čeprav poje: »Ukradla je čas, vzela najboljši zrak …« ali »Le kaj v tvojih je očeh? Ta ples, ta led so tvoje barve srca, prelepe za oba …« No, očitno so barve duše in srca res priljubljen motiv v domači pop poeziji, glede na to, da me je še nedolgo nazaj hudo iritirala podobna rima v TV-reklami.

ČE SE RIMA, NI NUJNO, DA JE BESEDILO DOBRO

Če imajo besede lep zven in se tudi rimajo, še ne pomeni, da je besedilo dobro. Siddhartine melodije in vrhunska produkcija si zaslužijo besedila, ki bi imela razumljivo, pa čeprav globoko sporočilo. Žal pa pri nas mnogi mislijo, da je globoko tisto, česar se ne da razumeti. Takim priporočam pesniško zbirko Petra Lovšina! In morda ne bi bilo odveč, če bi ga siddharteži kdaj zaprosili za pomoč  vsaj za nasvet, če je že nujno, da Tomi svoje pesmi piše sam. Čeprav sem ga osebno zelo rada poslušala, tako v pesmi Od višine se zvrti kot takrat, ko je na La vie en rose z Eldo Viler pel Lastovko …

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste