Estrada

Slovenska publika mi daje energijo

Alesh Maatko
16. 4. 2015, 21.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V današnjem času, ko glasbeni albumi ne gredo ravno za med, se le redkokateri glasbenik iz naše regije lahko pohvali z uspešno prodajo, še manj se jih lahko pohvali z zlato naklado.

Nikola Miljković / M24.si

»Zelo se veselim nastopa z Učiteljicami. Ko sem hodil v šolo, nekako nisem bil navdušen nad učiteljicami. Tem, glasbenim pa priznam, da so super,« je v smehu zaključil hrvaški pevec.

Eden izmed redkih srečnežev pri prodaji albumov je zagotovo priljubljeni glasbenik Ivan Zak, ki mu je pred dnevi založba Menart v Zagrebu slovesno izročila priznanje za zlato naklado albuma Bolja od najbolje. Kot je ob obisku Radia Aktual dejal Ivan Zak, je zaradi tega zelo počaščen, še bolj pa ga veseli, da ga radi poslušamo tudi v Sloveniji.

Nikola Miljković / M24.si

»Skoraj vsak vikend sem v Sloveniji, kjer se družim z oboževalci. Veste, pri vas se odlično počutim, saj mi publika daje neizmerno energijo, ki jo ob nastopih še kako potrebujem. Če sem iskren, mi tukaj nikoli ni dolgčas,« je povedal in dodal, da je tudi slovenska publika pripomogla, da je zadnji album oplemeniten z zlatom. »Založba zdaj zagotovo razume, zakaj smo presegli rok izdaje za novi album Usne varene, ki je tik pred izdajo. Najprej smo ga nameravali javnosti predstaviti junija lani, nato smo vse skupaj zamaknili na september oziroma december. Ker želim dati od sebe kar največ, bomo album izdali komaj v naslednjih dneh. Kot kaže, se vse zgodi z razlogom, saj če bi ga izdali po načrtu, verjetno prejšnji ne bi dosegel takšnega odziva,« je pojasnil Ivan, ki ponosno pravi, da mu je to najljubša nagrada od vseh, saj za njo stoji najstrožja žirija – oboževalci.

Nikola Miljković / M24.si

»Le oboževalci so kupili album … to je tako, kot da bi mi dali svoj glas na volitvah,« je v prispodobi opisal vse bolj priljubljeni hrvaški pevec in ob tem opozoril, da to dejanje spoštuje že zaradi tega, ker je na svetovnem spletu vsem vse na voljo. Ob podelitvi so mu stali ob strani glasbeni kolegi, kot so skupina Begini, Denis Dumančič, Branimir Mihaljević, priznani avtor Fayo, Darko Bakić in številni mediji. In dobro podporo ima tudi ob novem albumu, s katerim se bo 36-letni glasbenik predstavil kot avtor glasbe in besedil.

»Naslov za novo glasbeno zgodbo Usne varene je izbrala publika na enem izmed mojih nastopov. Ob izdaji bomo predvidoma 25. aprila v Zagrebu pripravili posebno druženje, razmišljamo pa tudi o tem, kako vse skupaj predstaviti v Sloveniji. V vsakem primeru bo to druženje, ne bo klasična promocija,« je načrte razkril Ivan, ki ga bomo kaj kmalu videli na koncertu v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. V petek, 8. maja, bo nastopil v mestu, ki je vedno novo, vsaj tako v šali pravi Ivan Zak. 

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste