Estrada

Izjemno poslanstvo vipavske vinske kraljice

Polona Krušec
28. 1. 2015, 18.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Anja Kodele je mlada Budanjčanka, ki navdušuje s svojo energijo. Poudarja, da njena vloga pomeni odgovorno delovanje in da so ji krono prinesli znanje, veščine in lastnosti, ki jih zdaj povezuje v poslanstvu promotorke vin in vinorodnega okolja.

osebni arhiv

Še približno pol leta boste nosili krono vinske kraljice. Je naziv prinesel veliko sprememb v vaše življenje? Kakšne prednosti prinaša krona?

Predvsem sem bolj aktivna na področju vinarstva, kar me spominja na obdobje iz mladosti, ko me je moj stari oče učil o tem. Največja sprememba je prepoznavnost. Naziv pa mi je prinesel tudi veliko novega znanja. Prednosti krone je več, poleg tega da postane dekle bolj prepoznavno, se z njo izpostavijo tudi njen kraj, družina in kmetija, s katere prihaja. Sama ne favoriziram, tako da tu niso pomembne osebne prednosti, ampak dejstvo, kaj lahko iz naziva naredim za druge, v tem primeru za vinarje in vinogradnike Vipavske doline.

osebni arhiv

Kot ambasadorka Vipavskega najbrž ne promovirate in zastopate le vin, ampak tudi pokrajino, ljudi? Kdo ste ljudje Vipavske doline?

Predstavljam celotno Vipavsko dolino, kot turistično destinacijo in še bolj kot deželo odličnih vin. O tem, kdo smo ljudje Vipavske doline, pa bi lahko razlagala veliko časa. Predvsem smo iskreni ljudje, ki delamo s srcem. Znamo vas očarati, da v Vipavsko dolino pridete in se k nam tudi radi vračate. Smo preprosti, ponudba, ki jo imamo, pa je unikatna. Žlahtna kapljica vinarjev skupaj z domačimi dobrotami in veliko zanimivostmi pusti nepozaben vtis. Menim, da je v Vipavski dolini še veliko potenciala, ki pa ni izkoriščen, tako kot bi lahko bil. Vino, ki ga imamo, se rado druži tako s kulinariko, znamenitostmi kot tudi z naravno in kulturno dediščino. Ko vse to povežeš, dobiš izjemen paket, ki ga tržiš kot dragulj. Kar tudi je.

Nedavno ste Vipavsko dolino promovirali na Nizozemskem. Kako nas je sprejela dežela tulipanov?

Nizozemci so nad Slovenijo navdušeni. Veliko jih sicer Slovenije še ni obiskalo, saj smo bili zanje le tranzitna država. Zato je bila naša naloga dobro predstaviti Vipavsko dolino, njene lepe kotičke, privlačno naravo in seveda odlična vina.

Osebni arhiv

Kaj so tiste veščine, ki vam kot kraljici najbolj pomagajo?

Menim, da mi najbolj pomaga moja komunikativnost. Tudi izkušnje, ki sem jih pridobila z leti, iznajdljivost, odločnost in motivacija. Z nazivom želim nekaj pridobiti in se navsezadnje tudi izpostaviti v tolikšni meri, da bodo ljudje – ne le lokalno, ampak tudi širše – videli pomen vinskih kraljic in videli, da to ni lepotni naziv, ampak da je naloga vinske kraljice širša. Kraljica je namreč predstavnica vseh vinarjev iz svojega okoliša. Seveda pa to pomeni, da mora svoj okoliš in vinarje zelo dobro poznati, saj jih le tako lahko dobro predstavlja. Biti kraljica torej ni tako lahka naloga, kot bi morda kdo mislil. Izjemnega pomena je, da te to veseli – in mene zelo.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov