Estrada

Jankovičevi ni bil kos niti mlajši

S. L.
5. 7. 2014, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Igralka in šansonjerka Lara Jankovič se ne more pritoževati, da ji je dolgčas. Tako zasebno kot profesionalno zna poskrbeti za dogajanje. Potem ko se je zaprisežena svobodnjakinja vrgla v politiko in boj proti krivicam, je po dobrih osmih letih razpadla njena zveza s 13 let mlajšim igralcem Aljažem Jovanovićem, s katerim sta si skupni dom ustvarila v Kosezah.

Šimen Zupančič

Za začetek njune ljubezni je bilo usodno gledališče, natančneje ljubljanska Drama, s katero je Aljaž sodeloval od drugega letnika AGRFT, pozneje pa je bil eden najmlajših zaposlenih. Predstavil ju je Alojz Svete. Aljažu je bila Lara všeč že prej. Bral je o njej, gledal fotografije v revijah in si nikoli ni mislil, da bo nekoč njegovo dekle. Že kmalu sta začela živeti skupaj, veliko sta potovala, kuhala in uživala. Pred časom sta dejala, da sta postajala čedalje bolj podobna drug drugemu. Ni pa čisto jasno, kdaj je prišel trenutek, ko sta se začela oddaljevati drug od drugega. On se je povsem posvetil karieri – v predlanski sezoni je v Drami nastopil kar v devetih vlogah. »Čutim, da moram biti popolnoma posvečen delu; treba je biti umirjen, si vzeti čas za počitek, za prehranjevanje. To je pač vrhunskost, s katero se ukvarjam, tako kot to počnejo vrhunski športniki. Včasih je zelo težko, trpi tudi zasebno življenje,« je Aljaž med drugim pred časom povedal za revijo Stop.

Lara in Aljaž sta bila osem let nerazdružljiva.

Lara je njegovo precejšnje nasprotje: je bolj vihrava, neobvladljiva in se ni pustila ukalupiti, zato se je, čeprav je bila ena najobetavnejših igralk v gledališču v Novi Gorici, podala na negotovo pot svobodnjakinje. Takrat se je tudi ločila in v naslednje vloge dala vso bolečino, ljubezen in razočaranja. Lotila se je še šansona in ciganskih plesov, Feri Lainšček pa je posebej zanjo napisal poezijo, da jo je uglasbila in izdala na albumu.

Od nekdaj je bila svobodnega duha, zato je aktivistka z dušo in telesom. Zavzema se za dostojno življenje ljudi, ki niso krivi za krizo v državi. Začela je z dobrodelnimi projekti, imela predstave za Varno hišo v Mariboru in Zvezo prijateljev mladine, za novo leto namesto za obdarovanja skupaj s prijatelji zbira denar za socialno ogrožene družine. Prizadeva si tudi za to, da bi se na več področjih izenačile pravice svobodnjakov in redno zaposlenih. Aljaž jo je sprva pri tem podpiral, a so bile razlike med njima očitno prevelike. On je zvest eni inštituciji in umetnosti, ki jo izražajo tam, in verjetno ni znal vedno razumeti Larinega boja. Tako bo letošnje poletje za oba nekaj posebnega, saj ga bosta preživela vsak zase in ne na Silbi, otoku brez avtomobilov, kamor sta dolga leta vsako poletje hodila brat in polnit baterije.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov