Estrada

Mario Galunič: "Gotovo ne bom več vsak teden na televizijskih zaslonih"

Tomaž Mihelič
5. 7. 2014, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Brez Maria Galuniča si zadnja leta sploh več ne znamo zamišljati zabavnega programa na nacionalni televiziji. Že vrsto let je edina stalnica, ki se je gledalci zares veselijo, a kot smo izvedeli v kratkem pogovoru z njim, ne bo več dolgo tako.

Šimen Zupančič

S prevzemom novega položaja odgovornega urednika razvedrilnega programa se podaja na novo, precej spolzko področje, ki je že marsikoga upehalo. Izziva se ne boji, prej nasprotno, zdi se mu idealen poligon, da pokaže, kaj zna in česa se je v bogati preteklosti naučil. Vendar je pri napovedovanju sprememb sila previden, saj ne želi prehitevati dogodkov. Na prve rezultate bomo morali počakati najmanj leto dni, do takrat pa se bo še zadnjič preizkusil v vodenju festivalov MMS in Slovenska popevka. Pred njim je še zadnja sezona oddaje Moja Slovenija, nato pa se bo vsaj za nekaj časa poslovil od voditeljstva.

Prvič se boste v vlogi voditelja pojavili kot odgovorni urednik razvedrilnega programa. Kako ta nov izziv vpliva na vaše voditeljsko delo?

Prav nič. Na odru v Portorožu bom samo voditelj in nič mi ne bo ne pomagalo in ne škodilo, da imam na Kolodvorski drugo pisarno. Te stvari znam ločiti.

Mario in Lorella sta se zelo zbližala in postala prijatelja, ki se družita tudi zunaj televizijskih projektov ter si stojita ob strani in se spodbujata, kadar jima je hudo. 

Od najbolj priljubljenega voditelja se podajate na področje, ki ni ravno tako priljubljeno. Mesto odgovornega urednika razvedrilnega programa je že marsikomu povzročilo sive lase. Koliko strahu čutite pred neuspehom in kaj pričakujete, da boste lahko spremenili? 

Zavedam se vseh tveganj in nevarnosti. In ničesar me ni strah, sicer me tukaj ne bi bilo. Čez noč se ne da veliko narediti – počakajte na prihodnje leto, ko se bo že kaj videlo.

Zdite se zelo umirjeni, spoštljivi in uglajeni. Znate udariti po mizi? Se zavedate, da boste morali kot urednik večkrat pokazati tudi ta, malo bolj neomajni del sebe?

Vprašajte moje sodelavce. Ne tolčem po mizi, svoje dosežem manj hrupno. Mislim, da lahko ostanem spoštljiv in uglajen ter sem hkrati odločen in neomajen.

Kako bo vaš novi položaj vplival na voditeljsko kariero?

Za zdaj bom vodil vse tiste projekte, za katere sem bil dogovorjen pred začetkom urednikovanja, torej MMS in jeseni Slovensko popevko ter zadnjo sezono Moje Slovenije. Za naprej pa, odkrito povedano, ne vem. Gotovo ne bom več vsak teden na televizijskih zaslonih.

Sodelovali ste že s številnimi voditeljicami in zdi se, da vam je Lorella Flego najljubša. Kaj vas na njej najbolj pritegne in koliko si zaupata?

Z Lorello res rad delam in je gotovo med meni ljubimi sovoditeljicami. Na odru MMS-ja si ne predstavljam stati s kom drugim. Do zdaj sva petkrat vodila ta festival in zmeraj je bilo odlično. To nedeljo torej šestič, in to po enajstih letih. Sploh ne morem verjeti, da je minilo toliko let, komaj dojamem. Zmeraj je kaj prišlo vmes, da nisem mogel, po navadi sem bil na potovanju, letos pa sem prost in se že veselim. Ne samo festivala, tudi Lorelline družbe; odlično se razumeva, ona je izjemna oseba, lahko si vse poveva in zaupava, kar se redko zgodi.

Po festivalih MMS in Slovenska popevka ter poslovilni sezoni Moja Slovenija se bo prvi moški obraz nacionalne televizije za nekaj časa poslovil in se intenzivneje posvetil urednikovanju, saj ga čaka ogromno dela, če bo želel izpolniti vse svoje cilje.

Kolikšen izziv je za vas po toliko letih vodenja festivalov še MMS?

Pravzaprav je voditi festival pred polnim Avditorijem nekaj čisto drugega kot voditi oddajo v studiu. V studiu je vse varno in precej predvidljivo, pred tisoč ljudi pa so stvari drugačne. Nikoli ne veš, kako se bodo odzvali, težje jih vodiš, naloga voditelja je bistveno drugačna. In zato je to zame še zmeraj velik izziv in živci delajo bolj kot sicer.

Tako kot glasbeniki, ki iščejo nove prijeme, nove zvrsti, da bi izstopali vsakič drugače, se verjetno tudi voditelji želite pokazati v neki drugačni luči. Kako se vaša vodenja razlikujejo iz leta v leto?

Tega načrta nimam, preprosto se prepustim. Vsako leto sem malo drugačen Mario, izhajam iz tega. Zagotovo na odru ne bom počel enakih reči kot pred 15 leti, na srečo znam pred kamero zoreti, a hkrati ostajam zvest sebi. Življenje pušča pečat v mojih mislih, v moji duši in to se mora tudi videti in slišati. A kljub vsemu bom »samo Mario«, kaj drugega mi ne preostane.







Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov