Šport

Nemčija - Portugalska 4:0 (3:0)

U.K.
16. 6. 2014, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nemška nogometna reprezentanca je popolnoma zmlela Portugalce, ki so poolnoma nemočni poskušali nadokanditi zaostanek iz prvega polčasa.

Nemška vrsta je na jubilejni stoti tekmi na (18) mundialih, v tem pogledu vodi pred Brazilijo (98/20), Italijo (81/18), Argentino (71/16), Anglijo (60/14), Španijo (57/14), Francijo (55/14), Mehiko (50/15), Urugvajem (48/12) in Švedsko (46/11), povsem zasenčila Portugalce na čelu s Cristianom Ronaldom. Že v prvem polčasu je dosegla tri gole, dva Thomas Müller (skupaj na tekmi kar tri). Nemci so tako tudi na igrišču potrdili, da jih ne zaman uvrščajo med najresnejše kandidate za končno zmago.

Portugalska je bila sicer malce nevarnejša v uvodnih minutah, med drugim je po napaki Philippa Lahma v sedmi minuti do strela prišel Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer pa je bil na mestu. Le nekaj trenutkov pozneje je na drugi strani po napaki Ruija Patricia do žoge na dobrih 20 metrih prišel Sami Khedira, a jo je poslal malo mimo povsem praznih vrat.

Že v 11. minuti so imeli Nemci na voljo najstrožjo kazen, ko je Joao Pereira v kazenskem prostoru nepravilno zaustavljal Maria Götzeja. Z bele točke je bil zanesljiv Thomas Müller. Slabih 15 minut pozneje je na drugi strani lepo streljal Nani z roba kazenskega prostora, a malce previsoko. Na drugi strani je v 31. minuti za malo zgrešil Götze, v 32. minuti pa so Nemci povedli z 2:0. Po podaji Tonija Kroosa iz kota je z glavo zadel Mats Hummels.

Že v 37. minuti so upi Portugalcev po uspehu skorajda v celoti izhlapeli, saj je Pepe zaradi nešportne poteze, z glavo je sicer rahlo udaril Müllerja, ki je bil po prekršku na tleh, dobil rdeč karton. Številčno prednost so Nemci unovčili še pred koncem polčasa, ko je v kazenskem prostoru do žoge prišel Müller in z dobrih desetih metrov praktično odločil tekmo.

V 51. minuti se je Mesut Özil sam znašel pred Patriciem, a slabo končal akcijo. Podobno je v 69. minuti zapravil tudi Götze, ki se je po lepi podaji Andreja Schürrleja prav tako znašel v lepem položaju za povišanje prednosti, a malce preveč "kompliciral", tako da so portugalski branilci blokirali strel. Na drugi strani je enega redkih nevarnejših portugalskih strelov v 75. minuti sprožil Nani, a je bil Neuer na mestu.

V 78. minuti pa je Nemcem le uspelo četrtič zatresti portugalsko mrežo, po Schürrlejevi podaji z desne strani je Patricio žogo na kratko odbil, na pravem mestu pa je bil Müller in dosegel "hat-trick". Ta je bil že 50. v zgodovini prvenstev, prvega je leta 1930 dosegel Američan Bert Patenaude proti Paragvaju. Ob koncu tekme je s prostega strela še enkrat meril Ronaldo, a tudi takrat je bil Neuer pozoren.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste