Pevka z močjo brez primere

Ameriške predsedniške volitve – možnost, da jih odloči Taylor Swift, je ogromna

A.M.
13. 3. 2024, 18.16
Posodobljeno: 13. 3. 2024, 21.53
Deli članek:

Taylor Swift, ki je v letih 2018 do 2020 pomagala z nagovorom za izvolitev demokratov nad republikanci, je v zadnjih nekaj letih dobila nepregledno razsežno prepoznavnost med oboževalci vseh generacij. Njena družbena moč je trenutno tako velika, da lahko z javno opredelitvijo za enega izmed kandidatov dobesedno spremeni tok zgodovine.

Profimedia
Taylor Swift.

Vse kaže, da se superzvezdnica tokrat ne bo poimensko opredelila. Razkrila je svojo podporo volitvam – vsak glas, ki ne pozabi na svojo pravico in dolžnost do glasovanja, je glas podpore državi, pravi Taylor Swift.

"Glasujte za ljudi, ki na oblasti predstavljajo VAS," je Swiftova pozvala oboževalce v zgodbi na Instagramu. Čeprav bi Taylor v prihodnjih mesecih še vedno lahko podprla katerega izmed kandidatov, je njena trenutno zelo zgovorna neopredelitev opazna zavrnitev sodelovanja v strankarski politiki, poroča CNN. Kampanja Joeja Bidna se za njeno podporo močno bori, medtem ko je Donald Trump dejal, da bi bila Swiftova 'nelojalna', če bi podprla Bidna. Komu, ni pojasnil. Trumpovi skrajni desničarji so namreč večinsko že pred meseci napletli teorijo zarote okrog uspeha Swiftove, ki naj bi bila 'skrita psihooperacija' za premoč levičarjev, oziroma, celo napoved uničenja sveta.

Taylor Swift in njena ekipa se trenutno zavedajo, da imajo v rokah moč brez primere – podpora najbolj priljubljene ameriške pevke bi lahko pretehtala na volitvah, ki bodo verjetno zoper zelo tesne. Swiftova je z večkratno razprodajo stadionov po celem svetu dokazala, da ima moč lastnoročno spremeniti tok gospodarstva, ter spodbuditi na sto tisoče ljudi, da se registrirajo za sodelovanje na volitvah. Njena podpora verjetno nima bistvene moči nad že odločenimi republikanci ali demokrati v smislu zamenjave stališča, ima pa moč nad daleč največjo maso potencialnih volilcev – to je, nad neopredeljenimi.

Raziskave kažejo, da je njen oboževalec vsak šesti Američan

Glede na anketo Morning Consult iz marca 2023, ki je bila izvedena pred začetkom njene trenutne turneje, rezultati kažejo, da se do pevke pozitivno opredeljuje več kot polovica Američanov, 16 % izmed njih pa se opredeljuje za zagrete aktivne oboževalce. 48 % vseh pa je moških, kar je v nasprotju s splošnim prepričanjem, da glasba Swiftove privlači predvsem ženske.

Glede na pretekle opredelitve je Taylor s srcem bolj na levi, čemur sledi tudi približno polovica njenih oboževalcev. 23 % se jih je izreklo za republikance, preostalih 23 % pa za neopredeljene.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste