Pot navzdol

Škandaloznega in osramočenega nekdanjega ministra našli mrtvega v kadi

S.R.
3. 2. 2022, 18.56
Posodobljeno: 4. 2. 2022, 08.23
Deli članek:

Nemški politik Jochen Wolf, nekdanji zvezni minister za promet v nemški zvezni deželi Brandenburg, ima za sabo pestro, škandalov polno preteklost. V torek so ga v njegovem stanovanju našli mrtvega v kadi.

Reuters
Jochen Wolf

Policija je možnost kaznivega dejanja, da bi bila torej v smrt vpletena tretja oseba, že izključila, kar je potrdilo tudi državno tožilstvo v Potsdamu, kjer so navedli še, da je preiskava že zaključena.

Wolf je prebival v mestu Brandenburg an der Havel, v torek pa je po klicu enega od njegovih sosedov, zaskrbljenega starejšega občana, na vrata njegovega stanovanja potrkala policija. Z druge strani ni bilo odziva, zato so v stanovanje vstopili na silo, Wolfa pa so našli mrtvega v kadi. Po informacijah berlinskega časnika B.Z. naj bi se politik dlje časa spopadal z »resno boleznijo,« a naj bi zavračal vsako zdravljenje.

S tem se je končalo Wolfovo turbulentno življenje, ki je bilo polno škandalov in krutosti, so si enotni nemški mediji. Prva žena Kristina ga je zapustila po šestih letih zakona, njegova druga žena Erika je storila samomor, zakon s tretjo ženo Gabriele je leta 1975 trajal vsega osem mesecev.

Pot navzdol

Wolf je po združitvi Nemčije po padcu berlinskega zidu odigral eno ključnih vlog pri vzpostavitvi deželne uprave v ponovno ustanovljeni zvezni deželi Brandenburg. Takratni premier Brandenburga Manfred Stolpe iz nemških Socialdemokratov ga je nato imenoval na položaj zveznega ministra za promet, a ga je že leta 1993 odnesel korupcijski škandal. Do leta 1997 je pri ministrstvu za gospodarstvo deloval kot posebni odposlanec za vzhodno Evropo, kjer je med svojimi številnimi potovanji spoznal 25-letno rusko državljanko Oksano. Obljubil ji je poroko, a njegova četrta žena Ursula ni privolila v ločitev. Sledila je najbolj odmevna zgodba v njegovi pestri karieri.

Oksana je leta 1998 s pištolo v roki Ursulo pričakala v zasedi v gozdu, a ji je precej športna Ursula, ki je redno tekla, uspela ubežati. Oksana se je nato vrnila v Wolfovo stanovanje v Potsdamu, pištolo uperila v svojo glavo in se ustrelila. Obležala je v Wolfovi kadi. V Wolfu je nato vzklila misel na maščevanje. Poskušal je najeti morilca, ki mu je za umor soproge Ursule ponujal 15.000 takratnih nemških mark, a je moški o tem obvestil policijo in Wolfa zvabil v past. Wolfa so julija 2001, ko je na berlinski postaji Zoo najetemu »morilcu« predal obljubljeno plačilo, aretirali policisti. V priporu mu je nato spodletel poskus samomora. Prerezal si je zapestje, a so ga pravočasno rešili. Februarja 2002 je bil obsojen na petletno zaporno kazen, zaradi vzornega vedenja pa so ga iz zapora izpustili predčasno.

Po odsluženi kazni se je preselil v majhno stanovanje in ostal sam. Prijatelji so mu obrnili hrbet, njegovi otroci pa so z njim prekinili vse stike. Da bi lahko preostanek življenja preživel vsaj nekoliko v miru, je na spletni enciklopediji Wikipedia zapisu o sebi pripisal, da je Jochen Wolf že umrl, a so ga leta 2014 znova izsledili nemški tabloidi. Kot je poročal Bild, svojih dejanj nikoli ni obžaloval, temveč se je do konca življenja predstavljal kot žrtev.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste