Svet

Pobegla zapornika še vedno na prostosti

STA/J.P.
18. 6. 2015, 08.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Okoli 600 policistov je v sredo še vedno iskalo dva morilca, ki sta 6. junija pobegnila iz strogo zavarovanega zapora na severu države New York. Tožilec okrožja Clinton Andrew Wylie je medtem bivšo zaporniško šiviljo Joyce Mitchell obtožil, da je z zapornikoma govorila tudi o umoru svojega moža.

Facebook

Mitchellovo so zaprli 12. junija z obtožbo, da je pomagala pobegniti 48-letnemu Richardu Mattu in 34-letnemu Davidu Sweatu, s katerima je imela tudi razgibano spolno življenje. V zaporu je delala kot inštruktorica šiviljstva in za to dobivala 57.000 dolarjev plače na leto. V 170 let starem zaporu Clinton dela tudi njen mož Lyle, ki za početje soproge ni vedel.

Sweat je leta 2002 ubil šerifovega pomočnika, Matt pa leta 1997 ubil in razkosal svojega šefa, nato pa pobegnil v Mehiko, kjer je izvršil še en umor. Morilca sta pred pobegom paznikom pustila listek z željo po lepem dnevu.

Joyce Mitchell se je z zapornikoma dogovorila, da ju bo počakala zunaj zapora z avtomobilom, s katerim se bodo odpeljali boljšim časom naproti. V zadnjem trenutku naj bi jo zajela panika in se je pokesala ter se namesto na čakanje zapornikov odpravila v bolnišnico. Tožilec Wylie sedaj pravi, da je razmišljala o moževem umoru. To je povedal potem, ko je novopečena zapornica dejala, da si je premislila, ker ima moža še vedno rada.

Mitchellovo so zaprli, ker je zapornikoma dala med drugim izvijač, žage, dleto in drugo orodje, s katerim si sicer za spektakularni pobeg nista veliko pomagala. Pobegnila sta namreč skozi jekleno steno, zid in cev za paro. Ovire sta morala premagati z veliko močnejšim orodjem in to naj bi jima bilo na voljo od delavcev, ki so izvajali obnovitvena dela. Orodje naj bi ukradla, saj poleg Mitchellove nihče drug ni obtožen, da jima je pomagal.

Iskanje pobeglih zapornikov se še vedno osredotoča na nekaj deset kilometrov okrog mesta Dannemora, kjer je zapor. Ker iskanje traja že predolgo, so zmanjšali število sodelujočih policistov, ki jih potrebujejo drugje. Ubežnika iščejo po gozdovih v katerih je več sto počitniških hišic in drugih objektov, kamor bi se lahko skrila. Obstaja tudi možnost, da sta že pobegnila v Kanado.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste