Svet

Vodja urada delal le devet ur na teden

STA / S.R.
27. 6. 2013, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V karlovški županiji so potrdili, da so suspendirali vodjo urada za prostorsko načrtovanje v Dugi Resi zaradi neizvajanja odločitve o delovnem času za državljane.

Thinkstock
Uradnik je delal le devet ur na teden.

Slavko Marinič je namreč tudi v času največje gneče zaradi vlaganja zahtev za legalizacijo objektov sprejemal državljane le devet ur na teden. Marinič je odprl svoj urad za državljane v Dugi Resi le ob ponedeljkih, sredah in petkih, in sicer zgolj za tri ure. Osebe, ki so želele predati dokumentacijo za legalizacijo, za katero bo rok potekel 30. junija, so pred poslopjem, v katerem je Mariničev urad, čakale od štirih zjutraj, da bi okoli poldneva prišle na vrsto, danes poroča Jutarnji list.

Lokalni karlovški mediji poudarjajo, da je bilo takšno obnašanje Mariniča "kaplja čez rob", saj je uradnik tudi prej zavračal izpolnjevanje nalog, ki jih je dobil na mizo.

Mariničevi nadrejeni trdijo, da bi moral kot vodja urada organizirati učinkovito delo in da je s svojim obnašanjem poslabšal ugled službe. O sankcijah bo odločalo delovno sodišče.

Neuradno naj bi se Marinič za svoje slabe delovne rezultate opravičil z zastarelimi računalniki in izčrpanostjo svojih delavcev. Kot piše Jutarnji list, je na zahteve, da mora podaljšati delovni čas za stranke odgovoril, da so njegovi uslužbenci po triurnem delu z državljani tako izčrpani, da ne morejo več ničesar.

Zgodbo o "lenem uslužbencu" iz Duge Rese je lani objavil tudi londonski časnik Guardian, na katerega se je obrnila bralka Anna Swan. Vlagateljica iz Škotske je več kot leto dni čakala na dovoljenje, da bi spremenila namen shrambe v glasbeni studio. Guardian je uradnika celo sumil korupcije, češ da je čakal na podkupnino.

Marinič je takšne obtožbe odločno zanikal. Tudi notranji nadzor ni ugotovil, da bi Marinič od Swanove ali kogar koli drugega zahteval denar za pospešitev storitev.

Marinič, ki je sicer arhitekt in velja za strokovnjaka, je bil na majskih lokalnih volitvah kot kandidat Hrvaške socialno-liberalne stranke (HSLS) izvoljen za mestnega svetnika v Karlovcu. Do leta 2011 je bil tudi predsednik sveta slovenske manjšine v Karlovcu.

Znan je tudi po svojih primerjavah slovenske blokade hrvaških pristopnih pogajanj z Evropsko unijo s cestnimi barikadami Srbov v 90. letih minulega stoletja.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste