Nove veščine

(Foto) Koprski zaporniki ohranjajo dediščino, v enem dnevu nabrali 25 kilogramov oljk

J.V.
19. 11. 2024, 16.52
Posodobljeno: 19. 11. 2024, 16.53
Deli članek:

V koprskem zaporu so v mesecu novembru organizirali obiranje oljk, pri katerem so sodelovali tudi zaporniki, so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS).

URSIKS
V enem dnevu so nabrali 25 kilogramov zrelih oliv, ki so jih nato stisnili v lokalni oljarni.

"Tradicija oljkarstva se na območju slovenske Istre ohranja že od časov Rimljanov, kar priča o bogati kulturni dediščini tega območja. Letos smo se v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper zato odločili, da tudi mi prispevamo k ohranjanju te tradicije, in organiziramo obiranje oljk, ki uspevajo pred in znotraj zavoda," so zapisali v sporočilu javnosti.

URSIKS
Obsojenci med nabiranjem oljk.

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

S skupnimi močmi so obsojenci, strokovni delavci ter študenta na praksi v enem dnevu nabrali 25 kilogramov zrelih oliv, ki so jih nato stisnili v lokalni oljarni. "Pridobili smo tri litre oljčnega olja, ki ga bomo, lično zapakiranega v stekleničkah, uporabili kot poslovna darila. Z obiranjem oljk smo želeli ustvariti prostor za sodelovanje znotraj skupnosti, aktivnost pa je bila namenjena tudi učenju novih veščin in spoštovanju lokalnih tradicij," so še pojasnili.

URSIKS
Pridobili so tri litre oljčnega olja, ki ga bodo, lično zapakiranega v stekleničkah, uporabili kot poslovna darila.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja