Opravek s predatorjem

»Hej, hej! Koliko si stara?« Starši v past ujeli pedofila

Katja Melik
30. 7. 2024, 07.07
Posodobljeno: 30. 7. 2024, 07.22
Deli članek:

»Hej, hej! Koliko si stara?« se je izpisalo na zaslonu najstničinega mobilnega telefona. »Oj. 14,« je odpisala. »Pa bi te motilo, če sem jaz starejši?« je začel predator plesti mrežo, a se vanjo ni ujela najstnica, temveč on sam. Saj poznate tisto opozorilo, da nikoli ne vemo, kdo je na drugi strani zaslona, kajne? No, velja za obe strani. Pazite se, pokvarjenci, starši vračajo udarec!

Profimedia
Fotografija je simbolična

»Mami, poglej tega čudaka!« je Lana zgrožena prihitela v dnevno sobo in staršema pod nos pomolila mobilni telefon. Na priljubljeni aplikaciji Snapchat je s 14-letnico navezal stik možakar, ki si je prizadeval ustvariti vtis mladega frajerja. Neuspešno. »Že na prvi pogled je bilo sumljivo. Takoj se nama je zdelo, da imamo opravka s predatorjem. Osladno se je dobrikal in na silo skušal ustvariti vtis zaupnika,« je za revijo Jana pojasnila mati Sabina in razložila, da so se doma o spletnih nevarnostih že poprej pogosto pogovarjali. Z možem sta hčerko poučila o neznancih na spletu, kar se je izkazalo za odličen preventivni ukrep. 14-letna Lana je namreč nemudoma prepoznala nevarnost in se obrnila nanju. »To, da smo skupaj pogledali filme o spletni pedofiliji in se o tem pogovarjali, je verjetno naši punci prihranilo zelo neprijetno izkušnjo. Lahko bi se odvilo precej drugače.«

Z blokiranjem zlonamernega uporabnika bi starša sicer lahko zaprla virtualna vrata v svet svoje hčerke, a ker je bilo jasno, da ga to ne bo ustavilo in bo kmalu potrkal na »vrata druge otroške sobe«, sta sklenila ukrepati. »Počutila sva se odgovorno. Ne bi zmogla živeti z mislijo, da se ta pokvarjenec prosto sprehaja po spletu in otroke nagovarja k spolnosti. Zlahka bi imel več sreče, če bi naletel na ranljivo najstniško dušo, neslišano, nesprejeto, žejno pozornosti in potrditve. Naši Lani so se takoj prižgali alarmi, kakšna druga deklica pa bi mu morda zaupala. Temu je treba narediti konec!« je odločno poudarila Sabina. Starša sta staknila glavi in se lotila dopisovanja. Sporočila sta snovala v najstniškem slengu, ob tem pa vztrajno zavračala vse predatorjeve predloge.

Kakšno zgodbo skriva Lanin telefon?

Ko je moški prejel potrditev, da je na drugi strani 14-letno dekletce, je nemudoma začel z manipulativnimi prijemi, da bi si pridobil njeno zaupanje: »Jaz bom vedno prijazen do tebe. Lahko mi zaupaš, sem pošten. Vedno te bom razumel in ti stal ob strani,« se je medeno dobrikal in na dekletove odgovore, da ne sme biti na spletu, ker ima popravni izpit iz matematike, odgovarjal, da naj se na mamo in očeta nikar ne ozira. »Ah, kaj to govorita. Življenje gre naprej. Pojma nimata, kako ti je. Jaz te razumem. Sem bil isti. Ne obremenjuj se, okej? Vedno ti bom v oporo. Jaz te podpiram pri vsem …«

»Tut prou. LOL. Kake maš .. sploh te ne poznam. Dej, moram it. Mami mi teži, nočem da me ujame na fonu,« mu je odpisala Sabina in kmalu ob pogledu na zaslon lovila sapo. Možakar na drugi strani ni izgubljal časa. Po uvodnem dobrikanju je postal predrznejši.

»Kaj imaš oblečeno? Imaš tangice? Si rada seksi? Daj se slikaj, da te vidim. Rad bi te videl,« nam je pokazala posnetke Sabina in razložila, da je bil zelo veliko na spletu, saj je nemudoma zaznal njihov vpis v Snapchat. Takoj ko je pri Lani opazil zeleno lučko, je priletelo sporočilo.

»Kaj pa pajkice, jih nosiš? Daj se slikaj. Pošlji mi fotko. Meni so zelo seksi. Tako mi je vroče. Sem samo v kratkih hlačah. Ti pokažem?«

Sabino in Klemna je zvilo v želodcu, a še preden sta uspela oblikovati odgovor, jima je pred očmi zaplesala fotografija močno poraščenega moškega telesa v kratkih hlačah. Fotografiral se je med ležanjem na postelji in že na prvi pogled je bilo jasno, da je na drugi strani precej starejši možakar.

Predator v akciji

»Daj no. Si sramežljiva? Lepo te vprašam. Saj sem prijazen, a nisem? In pošten sem. Držal sem obljubo in ti poslal svojo fotko. Daj še ti,« je vztrajal, in čeprav od Lane ni prejel želenega, nadaljeval z razkrivanjem svojega telesa. Kmalu je obelodanil, da si je kupil nove spodnjice, rad bi preveril, ali so ji všeč.

»Ko je poslal posnetke v spodnjicah, se mi je najprej stemnilo pred očmi, nato pa sem se osredotočila na detajle iz okolice, ki bi lahko razkrili, s kakšnim človekom imamo opravka. Opazila sem, da na vseh fotografijah leži na enojni leseni postelji, ki ni umeščena v običajno spalnico, ampak v neki hladen skupni prostor. Na dveh posnetkih se je na steni za njim videl del hišnega reda, kar je nakazovalo, da bi lahko bival v samskem domu za delavce. Tudi spodnjice, ki jih je nosil, so bile nenavadne, prej bi jih pripisala najstnikom, saj so bili na njih motivi emotikonov. Kdo ve, morda se je želel tudi s tem približati deklicam,« je razmišljala Sabina, ki je sklenila po dveh dneh dopisovanja zaključiti komunikacijo in jo predati policiji. 

»Imela sem občutek, kot da smo se znašli v nekem psihopatskem trilerju. Zadnja fotografija mi je zamajala tla pod nogami. Poslal je posnetek svoje erekcije. Iz globine želodca se mi je z vso silo dvignila slabost, odvrgla sem telefon in samo stekla v kopalnico. Tresla sem se ob misli, da neki ogaben primitivnež pošilja deklicam svoje genitalije ter jih nagovarja k slačenju in osebnemu srečanju. Kakšni psihopati živijo med nami!« si je sogovornica z rokami zgroženo zastrla pogled in predme položila posnetke pogovorov. Priznam, da pogled na predatorjevo mednožnje ni nekaj, kar se človek zlahka izbriše iz spomina, zato povsem razumem razburjenost Sabine in Klemna, ki sta možakarju sklenila stopiti na prste.

Kdo je predrzni predator, kje je doma, so ga ujeli, na ta vprašanja dobite odgovor v nadaljevanju članka v najnovejši številki revije Jana.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste