Sežana in Strunjan

Ljubljančan, osumljen poskusa uboja, odkorakal na prostost

Sijan Pretnar
13. 6. 2024, 18.50
Deli članek:

Drami, ki sta se v soboto skoraj istočasno dogajali v Sežani in Strunjanu, sta se preselili na sodišče. Makedonca, ki sta bila na sežanskem terminalu najbolj nasilna, sta po zaslišanju na sodišču končala za zapahi. Ljubljančan, glavni igralec drame pri Strunjanu, ki je osumljen več kaznivih dejanj, pa je po zaslišanju na sodišču odkorakal na prostost.

Črtomir Goznik
Reševalci so kolesarko odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je utrpela lažje poškodbe.

Tri dni po drami, ki se je dogajala v Strunjanu, je pred preiskovalno sodnico stopil 57-letnik, doma z območja Ljubljane. Koprski kriminalisti so ga na zaslišanje pripeljali z dolgo kazensko ovadbo, v kateri so popisali sobotno dogajanje. Sumijo ga kaznivega dejanja poskusa uboja, nasilništva, groženj, poškodovanja tuje stvari in nevarne vožnje v cestnem prometu. Državna tožilka je po naših podatkih zaradi ponovitvene nevarnosti za osumljenega predlagala pripor, vendar se preiskovalna sodnica z njo ni strinjala in je odredila le prepoved približevanja. Ker se tožilka in sodnica nista strinjali, bo o predlogu za pripor odločal senat.

Prepoved približevanja

Osumljeni se ne sme približati 52-letni ženski, s katero naj bi bil v intimnem odnosu, in njenemu bratu. Kot smo poročali, se je na ozki lokalni cesti med Strunjanom in Dobravo v soboto dogajala prava drama. Ženska, doma iz Domžal, naj bi se z bratom odpeljala stran od osumljenega, ta pa je njen odhod poskušal preprečiti. Avto, ki ga je vozil 44-letnik, je prehitel in ga zablokiral, nato pa je hotel iz avta potegniti žensko, vendar se je ta izmuznila.

Rok Maver
V Strunjanu se je v soboto dogajala prava drama.

Sedel je nazaj v avto in zapeljal vzvratno ter trčil v avto 44-letnika in ga nazaj potiskal približno 30 metrov. Takrat v vozilu menda ni bilo več nikogar. Ko je znova speljal, je z avtom zapeljal proti 44-letniku, ki je odskočil. Nazadnje je Ljubljančan z avtom podrl še kolesarko, ki se je po naključju ravno pripeljala mimo, in pobegnil. Reševalci so kolesarko odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je utrpela lažje poškodbe. Osumljeni se je v nedeljo predal na eni od policijskih postaj, kjer so ga pridržali, včeraj dopoldne pa so ga kriminalisti s kazensko ovadbo, kot omenjeno, odpeljali na sodišče.

Odvetnik Rok Felicijan Pristovšek nam je po zaslišanju povedal, da se je njegova stranka pred preiskovalno sodnico zagovarjala. Osumljeni je povedal svojo plat dramatičnega dogajanja. Zanikal naj bi, da bi hotel kogarkoli ubiti, dejstva pa je menda priznal. Zaslišanje je po naših podatkih trajalo več ur. Kaj se je dogajalo, bodo zdaj ugotavljali v sodni preiskavi za poskus uboja in ostala kazniva dejanja, ki so našteta v kazenski ovadbi.

Spor makedonskih delavcev zaradi dolga

Drugače pa se je v ponedeljek razpletlo zaslišanje na sodišču za dva osumljena makedonska državljana, ki sta bila vpletena v sobotni obračun v Sežani. Poročali smo, da se je na tamkajšnjem terminalu zbrala večja skupina makedonskih delavcev, pravzaprav dve skupini, ki sta se nato sprli zaradi dolga. Dvainštiridesetletnik, ki živi na Krasu, naj bi imel dolg do 53-letnega sonarodnjaka, ta pa prebiva v Italiji.

Med prepirom je 53-letnik 42-letnika z nožem na preklop zabodel v ledveni del hrbta. Devetinštiridesetletni moški, ki je bil z njim, pa je z avtom zapeljal v gručo nasprotnikov in enega zadel. Policisti so pretepače pridržali in po končanem postopku vse, razen omenjene dvojice, izpustili. Po zaslišanju na sodišču je dežurna državna tožilka za makedonska državljana, stara 53 in 49 let, predlagala pripor zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti. Preiskovalna sodnica se je z njenim predlogom strinjala, zato so ju odpeljali v zapor. Tožilstvo za 53-letnika zahteva preiskavo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja, za štiri leta mlajšega osumljenega pa zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste